Κοινωνία

Σοφία Μπεκατώρου: Η αποκάλυψη για την κακοποίηση 4χρονου αγοριού που συγκλονίζει

Σοκάρουν τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί στον έναν μήνα λειτουργίας της πλατφόρμας MeNow_MeToo, της πρωτοβουλίας κατά της σεξουαλικής βίας στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με όσα παρουσιάστηκαν σε σχετική εκδήλωση, που έγινε στις 3 Φεβρουαρίου, έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 200 αναφορές κακοποίησης, ενώ στην πλατφόρμα υποβάλλονται κατά μέσο όρο σχεδόν 4 μαρτυρίες την ημέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η καταγγελία κακοποίησης 4χρονου αγοριού

Δυο σοβαρές καταγγελίες, οι οποίες έφτασαν μεταξύ άλλων και στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά της Βίας, έφερε στο φως η Σοφία Μπεκατώρου την ίδια μέρα. Η μία αφορά σε ασελγείς πράξεις εις βάρος τετράχρονου αγοριού και η άλλη στην κακοποίηση αθλητή της Εθνικής ομάδας ενόργανης γυμναστικής. Η Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας διάβασε τη μαρτυρία του πατέρα του μικρού αγοριού. Όπως δήλωσε και στην τηλεοράση του ΣΚΑΪ η δις Ολυμπιονίκης μάλιστα, άνθρωποι που κατηγορούνται από τον χώρο του αθλητισμού παραμένουν ενεργοί, ωστόσο έχουν προχωρήσει νομικά οι διαδικασίες και σύντομα θα υπάρχουν εξελίξεις.

H μαρτυρία του πατέρα

«Πρόκειται για αγοράκι τεσσάρων ετών. Το αγοράκι αυτό, τα πρωινά, έμενε στο σπίτι του με μία κυρία 52 ετών, την νταντά του. Στον χώρο υπήρχαν κάμερες για παρακολούθηση σχεδόν σε όλα τα δωμάτια, εκτός από τις τουαλέτες. Ξαφνικά παρατηρήσαμε μία απότομη αλλαγή συμπεριφοράς, την οποία δεν μπορούσαμε να κατανοήσουμε θεωρώντας ότι το παιδί είναι απόλυτα ασφαλές.

Τελικά, αποδείχθηκε -έπειτα από καιρό- ότι όταν η νταντά έμενε μόνη με το παιδί, χωρίς την παρουσία των γονέων, ερχόταν ο γιος της, ο οποίος ήταν φαντάρος σε γειτονική πόλη και προέβαινε σε ασελγείς πράξεις στο τεσσάρων χρόνων αγοράκι.

Το χειρότερο ήταν ότι η νταντά, μητέρα του δράστη, τον κάλυπτε και του επέτρεπε να έρχεται ξανά και ξανά στο σπίτι. Η νταντά ασκούσε ψυχολογική βία στο παιδί, για να μη μιλήσει. Τελικά, η κόλαση του μικρού παιδιού σταμάτησε όταν εκφράστηκε μέσω της ζωγραφικής και απεικόνισε όσα συνέβαιναν στο σπίτι και αφορούσαν την νταντά και το φαντάρο γιο της. Μετά την πρώτη ζωγραφιά το παιδί εξετάστηκε από έμπειρους παιδοψυχιάτρους και έγινε η καταγγελία στις αρχές».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ