Κοινωνία

Παυλάκης: Δραματική μείωση των κρουσμάτων αν διατηρηθεί το ιδιότυπο κλείσιμο

Για να δούμε δραματική μείωση κρουσμάτων σε σύντομο χρονικό διάστημα, όπως είπε ο γιατρός-ερευνητής στις ΗΠΑ, θα πρέπει να διατηρηθεί το ιδιότυπο «κλείσιμο» των τελευταίων ημερών. Ο Γιώργος Παυλάκης σχολίασε πως είναι μεγάλη ευκαιρία να αποκλιμακωθεί το επιδημιολογικό φορτίο, αν συνεχιστεί ο περιορισμός των κοινωνικών επαφών, παραμείνουν κλειστά τα σχολεία και διατηρηθεί η τηλεργασία. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Αν διατηρηθεί αυτό το ιδιότυπο κλείσιμο, στο τέλος της επόμενης εβδομάδας ή σε 10-15 ημέρες από τώρα τα κρούσματα θα μειωθούν δραματικά», τόνισε ο γιατρός. «Είναι σημαντικό να διδαχθούμε ότι το κλείσιμο περιορίζει τα κρούσματα» πρόσθεσε, ωστόσο -όπως ανέφερε- οι θάνατοι θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα για τουλάχιστον δύο εβδομάδες ακόμα.

Για την τωρινή εικόνα της πανδημίας σχολίασε πως «δεν είναι σωστό να πανηγυρίζουμε» καθώς όπως εξήγησε τα κρούσματα είναι μεν μειωμένα αλλά η θετικότητα βρίσκεται ακόμα σε υψηλά επίπεδα. «Όταν έχουμε 20.000 κρούσματα και λέμε ότι πάμε καλά υπάρχει πρόβλημα», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Δημόσια διαπόμπευση από τη Χεζμπολάχ στους "ποντικούς" που έκαναν πλιάτσικο σε εγκαταλελλειμένα σπίτια στη Βηρυτό - Τους ... κρέμασαν σε κολώνες (Σκληρές εικόνες)

«Εκμετάλλευση του πολέμου και κλοπή από σπίτια», έγραφαν αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δείχνουν πώς...
Πολεμική αεροπορία 0

Τουρκική Αεροπορία και Ναυτικό έχουν ζητήσει περιοχές για άσκηση στο Αιγαίο - Πιθανότητα πραγματοποίησης παραβιάσεων μετά από μήνες

Η Τουρκία επανέλαβε πως δεν αναγνωρίζει ελληνικό εναέριο χώρο 10 ναυτικών μιλίων λίγες μόνο ημέρες μετά την αποχώρηση...