Κοινωνία

Καίτη Φίνου: 'Επεσε θύμα ηλεκτρονικής απάτης - Της αφαίρεσαν χρηματικό ποσό από την τράπεζα

Θύμα ηλεκτρονικής απάτης έπεσε η ηθοποιός Καίτη Φίνου, αφού κάποιοι επιτήδειοι της υπέκλεψαν χρηματικό ποσό που είχε στον τραπεζικό της λογαριασμό.

Η κα Φίνου μίλησε ΑΝΤ1 την Τρίτη και εξήγησε ότι την «πάτησε», καθώς πίστευε ότι είχε επικοινωνήσει μαζί της η τράπεζα, ενώ στην πραγματικότητα ήταν μια ψεύτικη «scam» ιστοσελίδα που έμοιαζε πολύ με την ιστοσελίδα της τράπεζας.

Η ίδια εξήγησε μάλιστα ότι για πρώτη φορά στη ζωή της είχε στην κατοχή της τραπεζική κάρτα και αυτό λόγω της πανδημίας.

«Έβγαλα λόγω της καραντίνας και δεν ήξερα τι συμβαίνει, δεν είχα διαβάσει για e-mail, δεν είχα διαβάσει για τίποτα» επισήμανε η ηθοποιός.

«Χθες μου έβαλαν στον λογαριασμό κάποια λεφτά και μέσα σε ένα δευτερόλεπτο, πριν καν προλάβω να ανοίξω το κινητό μου, αυτά τα χρήματα είχαν εξαφανιστεί. Δεν ήταν μεγάλο το ποσό, αλλά ήταν αρκετό για εμένα για να περάσω την εβδομάδα μου» διευκρίνισε η ίδια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για τα βήματα που θα ακολουθήσει από εδώ και πέρα, εξήγησε πως θα πραγματοποιήσει αμφισβήτηση της συναλλαγής μετά από δύο ημέρες σύμφωνα με τις οδηγίες που τις παρείχε και η τράπεζά της.

«Χθες πήγα στην τράπεζα. Δεν θα το άνοιγα αν δεν έγραφε “η χρεωστική σας κάρτα έχει τεθεί προσωρινά σε αναστολή". Μου έγραφε και από κάτω “αυτή είναι η τρίτη ειδοποίηση”. Άρα υπήρχαν και άλλες δύο στις οποίες δεν έδωσα σημασία» τονίζει η διάσημη ηθοποιός.

Η κα Φίνου κατέληξε εφιστώντας την προσοχή σε όλους τους πολίτες καθώς εκ των υστέρων κατάλαβε και από τα social media ότι είναι πολλοί που την έχουν πατήσει όπως η ίδια.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ