Κοινωνία

Χ. Κατσαρδής: Το 1/5 των κρουσμάτων είναι παιδιά

Ένα στα πέντε κρούσματα είναι παιδιά τα οποία βρήκε η «Όμικρον» ανεμβολίαστα, είπε ο Επίκουρος καθηγητής Παιδοπνευμονολογίας, Χάρης Κατσαρδής τονίζοντας παράλληλα ότι περισσότερο από τον αριθμό νοσούντων πρέπει να απασχολήσουν οι πολίτες που θα νοσηλευτούν και η θνητότητα.

«Αν και αρκετοί δηλώνουν ότι το άνοιγμα των σχολείων πρέπει να καθυστερήσει ακόμα μια εβδομάδα για να διαπιστωθεί πώς εξελίσσεται η Όμικρον, ας μην παίξουμε την κολοκυθιά», είπε ο καθηγητής, εξηγώντας: «Πρέπει να μην υποχρεωθούν τα παιδιά να αφοσιώνονται στον ηλεκτρονικό υπολογιστή χωρίς κοινωνικές επαφές, καθώς έτσι αρχίζουν άλλα προβλήματα που σε συνδυασμό με την εργασία των γονέων είναι δυσεπίλυτα».

‘Αν η «Όμικρον» πάρει την κυριαρχική θέση από τη «Δέλτα», κάτι που προς το παρόν είναι υπό αίρεση, τότε μπορεί να μιλάμε και για το τέλος της πανδημίας, ανέφερε στη συνέχεια ο Χάρης Κατσαρδής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πυρήνας του προβλήματος είναι ότι και οι μεγάλοι έχουν κουραστεί.  Τα παιδιά εμάς βλέπουν και μας μιμούνται κι αυτό αφορά και τη σωστή χρήση της μάσκας, πρόσθεσε.

Στην εκπομπή «Από τις 6», μίλησε και ο εντατικολόγος-αναισθησιολόγος, Διευθυντής ΜΕΘ Γ. Ν. Λάρισας, διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας, Απόστολος Κομνός, ο οποίος επεσήμανε ότι η έξαρση αναμενόταν μετά τα Φώτα. «Μας αιφνιδίασε αλλά προς το παρόν διαπιστώνεται αύξηση προσελεύσεων και όχι εισαγωγών στα νοσοκομεία της Λάρισας», είπε. Ο κ. Κομνός προσέθεσε ότι «μέχρι στιγμής όσοι νοσούν είναι νέοι σε ηλικίες, ενώ αυτοί που είναι εμβολιασμένοι δεν φαίνεται να αντιμετωπίσουν κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Το πρόβλημα θα είναι με τους ανεμβολίαστους και ειδικά με τους άνω των 60, αυτούς δεν τους έχουμε δει. Θα δούμε. Από ότι έχουμε από μελέτες άλλων χωρών του νότιου ημισφαιρίου και το Ισραήλ, η Όμικρον είναι πιο ήπια η νόσηση, όμως περιμένουμε».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ