Κοινωνία

Τα νέα μέτρα που εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι: Κόβουν τα «πόδια» στην εστίαση

Τα νέα μέτρα που εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι. Η πλειονότητα αφορά την εστίαση και περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σήμερα το απόγευμα.

Περαιτέρω μέτρα αναμένονται μετά την Πρωτοχρονιά, σε μία προσπάθεια να μπει «φρένο» στη διασπορά της παραλλαγής Όμικρον.

Οι λοιμωξιολόγοι, που συνεδριάζουν ακόμη, εισηγούνται τα νέα μέτρα να τεθούν σε εφαρμογή από τις 3 Ιανουαρίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, τα μέτρα θα αφορούν κυρίως την εστίαση και -όπως όλα δείχνουν- θα προβλέπουν τα εξής:

  • Να κλείνουν τα καταστήματα διασκέδασης ή από τις 23:00 ή από τις 00:00
  • Η μουσική να σταματά στις 23:00
  • Αποστάσεις μεταξύ των τραπεζοκαθισμάτων και έξι άτομα το μέγιστο, σε κάθε τραπέζι
  • Μόνο καθήμενοι
  • Αλλαγή πληρότητας στα κέντρα διασκέδασης
  • Παράλληλα, εισηγούνται αύξηση της τηλεργασίας κατά 50%.

Στις 17:30 οι ανακοινώσεις

Οι επίσημες ανακοινώσεις των νέων μέτρων, που αποτελούν τον δεύτερο «κύκλο» των αποφάσεων για την αποφυγή περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού και της Όμικρον, αναμένονται σήμερα στις 17:30.

Τις ανακοινώσεις θα κάνει ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στο υπουργείο Υγείας και θα μεταδοθούν από την ΕΡΤ.

Σημειώνεται, πάντως, πως νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Υγείας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι νέοι περιορισμοί να τεθούν σε ισχύ πριν την Πρωτοχρονιά.

Αναλυτικότερα, ο Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε πως ο σχεδιασμός είναι τα νέα μέτρα να ισχύσουν μετά την Πρωτοχρονιά, ωστόσο, επεσήμανε ότι στη σημερινή συνεδρίαση των εμπειρογνωμόνων θα αξιολογηθούν τα τελευταία δεδομένα, ώστε να ληφθούν οι κατάλληλες αποφάσεις.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Βίντεο του ΓΕΕΘΑ με τα “βατράχια μας” ως απάντηση στο παραμύθι των γειτόνων “θα έρθουμε ένα βράδυ ξαφνικά” και στους Τούρκους “ψαράδες” του Αιγαίου

Στις 18 Ιουλίου 2024 αναφέρθηκε η παρουσία Εξήντα Τούρκων ψαράδων στο Αιγαίο με 5 από αυτούς γύηρω από την Ζουράφα-Οι...