Κοινωνία

Χριστούγεννα: Ποιος ανακάλυψε τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια

Ήταν 22 Δεκεμβρίου 1880. Έχουν περάσει από τότε 141 χρόνια.

Ο Τόμας Έντισον, ο «πατέρας της καινοτομίας», δημιουργεί την πρώτη σειρά από χριστουγεννιάτικα φωτάκια.

Έως τότε, όσοι είχαν τα χρήματα, στόλιζαν τα δέντρα τους με κεριά. Οι κίνδυνοι, βέβαια, ήταν προφανείς.

Έτσι τα Χριστούγεννα του 1880, όταν μία σειρά από ηλεκτρικά φωτάκια κρεμάστηκαν έξω από το εργαστήριο του Έντισον στο Μένλο Παρκ του Νιου Τζέρσι, δεν μπορούσαν παρά να τραβούν τα βλέμματα όσων περνούσαν από την περιοχή με το τρένο. Ωστόσο, θα μεσολαβούσαν σχεδόν 40 χρόνια μέχρι να γίνουν τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια παράδοση.

Την παραμονή Χριστουγέννων του 1923, ο Αμερικανός πρόεδρος Κάλβιν Κούλιτζ άναψε τα 3.000 ηλεκτρικά φωτάκια του Εθνικού Χριστουγεννιάτικου Δέντρου.

Το 1882, ο φίλος και συνεργάτης του Έντισον, Έντουαρντ Τζόνσον, έφτιαξε την πρώτη σειρά από ηλεκτρικά φωτάκια που προοριζόταν ειδικά για τη διακόσμηση χριστουγεννιάτικου δέντρου. Πέρασε σε καλώδιο 80 κόκκινες, άσπρες και μπλε λάμπες και στη συνέχεια τύλιξε με αυτό το δέντρο.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία 0

Επεισόδιο στην Τουρκία με την Δέσποινα Βανδή: Aκύρωσε συναυλία όταν οι Τούρκοι διοργανωτές ανήρτησαν αφίσα του Ατατούρκ - Η απάντησή της

Μόλις η Δέσποινα Βανδή κατάλαβε πως στον χώρο ήταν αναρτημένο ένα πόστερ με την εικόνα του Κεμάλ Ατατούρκ ακύρωσε την...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Δεν προλαβαίνει να σωθεί ο Ζελένσκι-Οι Ρώσοι προελαύνουν στην Καλίνοβκα και περικύκλωσαν τους Ουκρανούς στην Κρασνογκορόβκα (Βίντεο)

Μόνο απόγνωση είναι νόμος του Κιέβου για απαλλαγή ποινικών ευθυνών σε Ουκρανούς στρατιώτες σε περίπτωση λιποταξίας...