Κοινωνία

“Θεματοφύλακες του Συντάγματος”: Εισαγγελική έρευνα για τη δράση της ομάδας

Οι αρνητές που οργάνωσαν την καύση του βιβλίου στη Χαλκίδα, έριξαν στη φωτιά μάσκες, rapid tests και ό,τι άλλο ενοχλούσε τον καθένα.

Και αν το κάψιμο των βιβλίων, η σύλληψη γυμνασιάρχη, οι επιθέσεις σε γιατρούς και εκπαιδευτικούς, μπορεί να μοιάζουν γραφικά και αυθόρμητα, η έρευνα φαίνεται να οδηγεί σε άλλα μονοπάτια, όπως αναφέρει το ertnews.gr.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στον Κυριακάτικο Τύπο, δείχνουν μέλη των «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος» να φορούν στρατιωτικές στολές και να φέρουν οπλισμό. Σε ένα σκηνικό εκπαίδευσης που οργανώθηκε σε άγνωστο χώρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα στοιχεία αυτά θα τεθούν υπόψιν της διπλής εισαγγελικής έρευνας που διετάχθη για τη δράση της Ομάδας “Θεματοφύλακες του Συντάγματος“. Αναζητείται, εάν υπάρχουν θύλακες στην πρωτεύουσα, στη Θεσσαλονίκη δε, θα εξεταστεί το ενδεχόμενο πιθανής διασύνδεσης τους με την ακροδεξιά οργάνωση Ιερός Λόχος.

Στο μεταξύ, προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι 3 από τους 11 αυτοαποκαλούμενους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», μετά την άνευ προηγουμένου επίθεση στον διευθυντή του 1ου Γυμνασίου στο Αιγίνιο Πιερίας.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία 0

Επεισόδιο στην Τουρκία με την Δέσποινα Βανδή: Aκύρωσε συναυλία όταν οι Τούρκοι διοργανωτές ανήρτησαν αφίσα του Ατατούρκ - Η απάντησή της

Μόλις η Δέσποινα Βανδή κατάλαβε πως στον χώρο ήταν αναρτημένο ένα πόστερ με την εικόνα του Κεμάλ Ατατούρκ ακύρωσε την...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Δεν προλαβαίνει να σωθεί ο Ζελένσκι-Οι Ρώσοι προελαύνουν στην Καλίνοβκα και περικύκλωσαν τους Ουκρανούς στην Κρασνογκορόβκα (Βίντεο)

Μόνο απόγνωση είναι νόμος του Κιέβου για απαλλαγή ποινικών ευθυνών σε Ουκρανούς στρατιώτες σε περίπτωση λιποταξίας...