Κοινωνία

Σαρηγιάννης: Η Όμικρον θα είναι το βασικό πρόβλημα αυτού του χειμώνα

Από τα μέσα Ιανουαρίου θα αρχίσει να κάνει πιο αισθητή την εμφάνισή της στην Ελλάδα η Όμικρον, σύμφωνα με τον κ. Σαρηγιάννη.

Για την πορεία της πανδημίας, αλλά και την παραλλαγή Όμικρον, μίλησε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά την επιδημιολογική εικόνα της χώρας, όπως δήλωσε ο ίδιος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τα κρούσματα κορονοϊού βρίσκονται σε φάση αποκλιμάκωσης, κάτι που θα αρχίσει να φαίνεται σταδιακά και στους πιο «σκληρούς» δείκτες, αυτούς των διασωληωμένων και των νεκρών.

Σύμφωνα με τον κ. Σαρηγιάννη, τις επόμενες ημέρες ο αριθμός των θανάτων θα αρχίσει να μειώνεται, παραμένοντας πάντως σε υψηλά επίπεδα.

Ειδικότερα, όπως είπε ο ίδιος, από αυτήν την εβδομάδα οι θάνατοι θα αρχίσουν να «πέφτουν», ενώ τα Χριστούγεννα και μέσα στις γιορτές θα κυμαίνονται γύρω στους 72 - 75 ημερησίως.

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, με αφορμή και την είδηση του θανάτου του Γιώργου Τράγκα από κορονοϊό, υπογράμμισε τη σημασία του εμβολιασμού για τη διασφάλιση της προστασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τέλος, σχετικά με την παραλλαγή Όμικρον, ο ίδιος ανέφερε ότι «θα αρχίσουμε να τη συναντούμε πιο σημαντικά από τα μέσα του Ιανουαρίου και έπειτα».

«Θα είναι το βασικό πρόβλημα αυτού του χειμώνα. Και έχουμε έναν μήνα μπροστά μας για να μπορέσουμε να την αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά» τόνισε.

Σημειώνεται ότι ο αριθμός των κρουσμάτων της Όμικρον στην Ελλάδα αυξήθηκε σε πέντε.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, πρόκειται για δύο άνδρες και τρεις γυναίκες ηλικίας 25 έως 41 ετών, η διάγνωση των οποίων έγινε στις Π.Ε. του Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Χανίων και Λασιθίου.

Οι τέσσερις από τις πέντε επιβεβαιωμένες μολύνσεις είναι εισαγόμενες και συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εξωτερικό (δύο από τη Νότια Αφρική και δύο από τη Γαλλία), ενώ ένα κρούσμα είναι στενή επαφή επιβεβαιωμένου εισαγόμενου κρούσματος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Δεν προλαβαίνει να σωθεί ο Ζελένσκι-Οι Ρώσοι προελαύνουν στην Καλίνοβκα και περικύκλωσαν τους Ουκρανούς στην Κρασνογκορόβκα (Βίντεο)

Μόνο απόγνωση είναι νόμος του Κιέβου για απαλλαγή ποινικών ευθυνών σε Ουκρανούς στρατιώτες σε περίπτωση λιποταξίας...