Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Κρήτη: Διασώθηκαν 67 μετανάστες - Ένας νεκρός κι ένας τραυματίας

Ένας νεκρός, ένας τραυματίας και 67 άτομα καλά στην υγεία τους, είναι σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες τα νεότερα για τους μετανάστες, που εντοπίστηκαν σε ημιβυθισμένο σκάφος νοτιοανατολικά της Παλαιόχωρας, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η ΕΡΤΜεγάλη επιχείρηση στήθηκε από το λιμενικό σώμα την Κυριακή για τη διάσωση 68 ατόμων ανοιχτά της Παλαιόχωρας στα Χανιά.

Το σκάφος που τους μετέφερε έβαλε νερά ενώ άνδρες του λιμενικού περισυνέλλεξαν και ένα άνδρα νεκρό. 63 από τους μετανάστες επιβαίνουν στο φορτηγό πλοίο “Harrison” ενώ άλλο σκάφος του λιμενικού διέσωσε 5 άτομα.

Οι διασωθέντες θα φιλοξενηθούν το βράδυ στην Παλαιόχωρα και τη Δευτέρα θα μεταφερθούν στα Χανιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από αυτούς, οι περισσότεροι βρίσκονται στο πλοίο «Harrison», ενώ 6 σε Ναυαγοσωστικό σκάφος του ΛΣ, ανάμεσα τους και το άτομο, που εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του.

Ανάμεσα στα άτομα, που βρίσκονται στο πλοίο είναι σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, είναι 5 γυναίκες και 3 παιδιά.

Στην Παλαιόχωρα οι αρχές ήδη κάνουν προετοιμασίες, προκειμένου να τους υποδεχτούν με όλα τα πρωτόκολλα, που ακολουθούνται σε αυτές τις περιπτώσεις, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ήδη έχει βρεθεί μια αίθουσα, προκειμένου να φιλοξενηθούν απόψε, ενώ αύριο αναμένεται να μεταφερθούν σε χώρο στα Χανιά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ