Κοινωνία

Δυστύχημα στον ΗΣΑΠ: Καταγγελίες Γιάμαλη - «Δεν έχουμε φρένα»

Ο επί 16 χρόνια εργοδηγός του ΗΣΑΠ, ο 41χρονος Πέτρος Γιάμαλης έχασε τη ζωή του χθες, με τον δικηγόρο της οικογένειάς του να αποκαλύπτει ότι από τις ενδοεπικοινωνίες ακούγεται να λέει πως «δεν έχουμε φρένα, η πορεία μας είναι ανεξέλεγκτη».

Επικαλούμενος μαρτυρίες, ο Δημήτρης Φούτσης αποκάλυψε ότι ο συρμός δεν είχε φρένα από την ώρα που ξεκίνησε την πορεία του και ότι έτσι προκλήθηκε το δυστύχημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μάλιστα, τόνισε ότι ο εργοδηγός ήταν αυτός που έσωσε τους συναδέλφους του, λέγοντάς τους να πηδήξουν σε συγκεκριμένο σημείο στο Νέο Ηράκλειο και τελικά έμεινε τελευταίος στον ανεξέλεγκτο συρμό, πριν τη σύγκρουση με άλλο ακινητοποιημένο τραίνο στον Άγιο Νικόλαο, ώστε να σταματήσει η πορεία του.

«Δεν μπορεί να πήγαινε με ταχύτητα μόνο 50 χλμ/ώρα», δήλωσε με εμφατικό τρόπο ο δικηγόρος και εκτίμησε ότι η ταχύτητα που είχε αναπτυχθεί ήταν μεγαλύτερη των 100 χλμ/ώρα κατά τη στιγμή της πρόσκρουσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παράλληλα, σημείωσε ότι υπήρχαν και άλλα αντίστοιχα συμβάντα με τον συγκεκριμένο συρμό τους τελευταίους δύο μήνες, αναφέροντας και άλλες μαρτυρίες ανθρώπων μετά το δυστύχημα ενώ επισήμανε πως ο εν λόγω συρμός ανήκε σε μία αυστριακή εταιρεία, που είχε αναλάβει εργολαβικά από την ΣΤΑΣΥ τις εργασίες λείανσης στις γραμμές. Ήταν ιδιοκατασκευή, για την οποία εγείρονται – όπως είπε – ζητήματα ασφαλείας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Δεν προλαβαίνει να σωθεί ο Ζελένσκι-Οι Ρώσοι προελαύνουν στην Καλίνοβκα και περικύκλωσαν τους Ουκρανούς στην Κρασνογκορόβκα (Βίντεο)

Μόνο απόγνωση είναι νόμος του Κιέβου για απαλλαγή ποινικών ευθυνών σε Ουκρανούς στρατιώτες σε περίπτωση λιποταξίας...