Κοινωνία

Μετά τον σφαγέα-Αλή Πασά, τα Ιωάννινα κάνουν εκδήλωση για Αζέρο ποιητή

Κείμενο του ιστολόγιου 16/11/2021

Διαβάσαμε την εξής θλιβερή είδηση :

¨Η Πρεσβεία του Αζερμπαϊτζάν στην Ελλάδα και ο Δήμος Ιωαννιτών διοργανώνουν ένα αφιέρωμα στον Αζέρο ποιητή και φιλόσοφο Νιζαμί Γκιαντζαβί (Γκαντζά 1141 – 1209) τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου στις 19.30 στον Πολιτιστικό Πολυχώρο “Δημήτρης Χατζής”
Η εκδήλωση περιλαμβάνει ομιλίες του Πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν στην Ελλάδα Ανάρ Χουσείνοφ με τίτλο “Νιζαμί Γκιαντζαβί, μια λογοτεχνική κληρονομιά που αντηχεί στο σήμερα” καθώς και του Δρ. Ευάγγελου Βενέτη, ειδικού στην λογοτεχνική παράδοση για τον Μέγα Αλέξανδρο στο Ισλάμ, την Μέση Ανατολή και τον Καύκασο με τίτλο “Ο Διάλογος των Πολιτισμών – Μέγας Αλέξανδρος και Νεζαμί Γκαντζαβί ” καθώς και έκθεση ψηφιακών έργων/εκτυπώσεων με θέμα την ποίηση του Νιζαμί Γκιαντζαβί.
Την εκδήλωση χαιρετίζουν ο Πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν στην Ελλάδα Ανάρ Χουσείνοφ και ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.¨

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία 0

Επεισόδιο στην Τουρκία με την Δέσποινα Βανδή: Aκύρωσε συναυλία όταν οι Τούρκοι διοργανωτές ανήρτησαν αφίσα του Ατατούρκ - Η απάντησή της

Μόλις η Δέσποινα Βανδή κατάλαβε πως στον χώρο ήταν αναρτημένο ένα πόστερ με την εικόνα του Κεμάλ Ατατούρκ ακύρωσε την...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Δεν προλαβαίνει να σωθεί ο Ζελένσκι-Οι Ρώσοι προελαύνουν στην Καλίνοβκα και περικύκλωσαν τους Ουκρανούς στην Κρασνογκορόβκα (Βίντεο)

Μόνο απόγνωση είναι νόμος του Κιέβου για απαλλαγή ποινικών ευθυνών σε Ουκρανούς στρατιώτες σε περίπτωση λιποταξίας...