Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Μέρα γιορτής για την Θεσσαλονίκη - Πλήθος κόσμου στην δοξολογία του Αγίου Δημητρίου

Μεγάλη γιορτή είναι σήμερα, 26 Οκτωβρίου, για τη Θεσσαλονίκη, καθώς η πόλη γιορτάζει την ημέρα του πολιούχου Αγίου Δημητρίου και την επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης την 26η Οκτωβρίου 1912.

Από εχτές ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη για τον Άγιο Δημήτριο. Κατόπιν προσκλήσεως του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου συμμετείχαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Κασσανδρείας κ. Νικόδημος, Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος, Γρεβενών κ. Δαβίδ, Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος, Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος και ο νεοκλεγείς Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος εχοροστάτησε και ωμίλησε καταλλήλως αναφερόμενος στον βίο του μεγάλου αυτού Μάρτυρος του Χριστού.

Σήμερα από τις 6:30 έως τις 10:30 π.μ., θα τελεσθή ο εόρτιος Όρθρος, το πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο και ακολούθως στις 11:30 π.μ., η Δοξολογία για την επέτειο της απελευθερώσεως της Θεσσαλονίκης, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Πριν λίγη ώρα και ειδικότερα στις 8:00 παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας πραγματοποίησε την επίσημη έπαρση της σημαίας μαζί με τον Διοικητή του Γ’ Σώματος Στρατού στον Λευκό Πύργο.

Παρουσία Σακελλαροπούλου η έπαρση της σημαίας στον Λευκό Πύργο

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου πραγματοποιήθηκε η έπαρση της σημαίας στον Λευκό Πύργο, ανήμερα της επετείου της απελευθέρωσης της πόλης και του εορτασμού του Πολιούχου της πόλης Αγίου Δημητρίου.

 

Στις 8:15 η κ. Σακελλαρόπουλου έφτασε στον Λευκό Πύργο, όπου την υποδέχτηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

 

Κατά την άφιξη της προέδρου της Δημοκρατίας η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού παιάνισε το εμβατήριο της σημαίας.

Στη συνέχεια, η κ. Κατερίνα Σακελλαρόπουλου μαζί με τον κ. Κωνσταντίνο Ζέρβα μπήκαν στον Λευκό Πύργο. Ο δήμαρχος της πόλης μαζί με τον διοικητή του Γ’ Σώματος Στρατού, αντιστράτηγο, Αναστάσιο Σπανό βρέθηκαν στο υψηλότερο σημείο του Λευκού Πύργου και ύψωσαν την ελληνική σημαία με την μπάντα να παιανίζει τον Εθνικό Ύμνο.

Πρόκειται για την σημαία που υψώθηκε το 1912 και βρίσκεται στο πολεμικό μουσείο.

Στον Λευκό Πύργο το «παρών» έδωσαν μεταξύ άλλων ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Σταύρος Καλαφάτης και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Αντώνης Οικονόμου.

Δυναμικό “παρών” έδωσε και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Απογόνων Μακεδονομάχων με τα μέλη του να παρατάσσονται μπροστά από το μνημείο φορώντας τις παραδοσιακές στολές τους.

Δείτε βίντεο και εικόνες από το thestival.gr:

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ