Κοινωνία

Γλυκά Νερά: Η μητέρα της Καρολάιν αρνείται να ακούσει τo ντοκουμέντο

Πώς αντέδρασε η οικογένεια της Καρολάιν στο ηχητικό της ντροπής, που ο συζυγοκτόνος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος κάλεσε το 100. Όσα γινόταν στην άλλη γραμμή.

Οι γονείς της Καρολάιν δεν παρακολουθούν τηλεόραση, άρα μέχρι και αργά χθες το βράδυ δεν γνώριζαν για το ηχητικό της ντροπής.

Ωστόσο, τους ενημέρωσαν φίλοι της οικογένειας, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1. Συγκεκριμένα, κάλεσαν τη μητέρα του θύματος, Σούζαν, και εκείνη τους εξήγησε ότι σε καμία περίπτωση δεν θέλει να το ακούσει.

Σημειώνεται, παράλληλα, πως όλο αυτό το χρονικό διάστημα από την αποκάλυψη ποιος είναι ο δολοφόνος της κόρης της, η Σούζαν δεν βλέπει ελληνική τηλεόραση γιατί γνωρίζει πως η ιστορία απασχολεί συχνά τα ΜΜΕ.

«Δεν είναι μέρος της δικογραφίας»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το ηχητικό ντοκουμέντο από την κλήση της ντροπής δεν είναι μέρος της δικογραφίας του αποτρόπαιου αυτού εγκλήματος.

«Το συγκεκριμένο ηχητικό ντοκουμέντο δεν αποτελεί μέρος της δικογραφίας. Δηλαδή και εγώ χθες το αντιλήφθηκα και ενημερώθηκα από τα ΜΜΕ. Δεν αποτελεί μέρος της δικογραφίας οπότε δεν ήταν καν ελέγξιμο σε επίπεδο ανακρίσεως αλλά ούτε και προανακριτικά, δεν υπήρχε καν από την αστυνομία» δήλωσε σήμερα ο δικηγόρος του δράστη, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης.

«Δεν μπορώ να τοποθετηθώ περαιτέρω γιατί η δικογραφία είναι ακόμα ανοιχτή, είναι σε εξέλιξη σε επίπεδο ανακρίσεως, οπότε αυτομάτως οι απαντήσεις μου είναι συγκεκριμένες και με βάση την απολογία του κατηγορούμενου» πρόσθεσε ο ίδιος, μιλώντας στον ALPHA.

Όπως είπε ο ίδιος, για τη δικογραφία της υπόθεσης δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη, αναμένονται όμως οι εκθέσεις που είναι «τα τηλέφωνα και τα τραπεζικά απόρρητα».

Για τον λόγο που καθυστερούν τα παραπάνω, ο δικηγόρος του δολοφόνου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου διευκρίνισε πως «είναι θέμα της αστυνομίας», ενώ για το ενδεχόμενο το ηχητικό να μπει στη δικογραφία είπε ότι είναι ζήτημα «του ανακριτή, αυτός θα κρίνει».

Το σοκαριστικό ηχητικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το ρεσιτάλ υποκρισίας που έδωσε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, μετά τη δολοφονία της συζύγου του, αποκαλύπτεται και από το τηλεφώνημα που έκανε στο 100 τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου.

Ο συζυγοκτόνος ακούγεται με δυσκολία να λέει «βοήθεια, βοήθεια, μπήκαν ληστές», με ψεύτικους λυγμούς.

Η κλήση κράτησε συνολικά 1 λεπτό και 48 δευτερόλεπτα, αλλά τα πρώτα 38 δευτερόλεπτα, ο πιλότος δεν έδινε καμία σημαντική πληροφορία στην αστυνομικό. Απλά έλεγε με υποτιθέμενη δυσκολία «βοήθεια» και προσποιούνταν πως δεν μπορεί να ανασάνει.

Έπειτα, ακούγεται να λέει κάποια ακατάληπτα λόγια, καθώς δίνει τη διεύθυνση στην αστυνομικό υπηρεσίας. Ξαφνικά, όμως, σταματά το θέατρο και καταφέρνει να πει αρκετά καθαρά τη διεύθυνση.

«Βοήθεια, βοήθεια, ασθενοφόρο, ασθενοφόρο. Γρήγορα ασθενοφόρο θέλω» ακούγεται να λέει στο τέλος του τηλεφωνήματος που εξασφάλισε το MEGA, με την αστυνομικό να νομίζει πως πρόκειται για κάποιον ηλικιωμένο που αντιμετώπισε κάποιο παθολογικό πρόβλημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι γινόταν στην άλλη άκρη της γραμμής - Πώς έδρασε η ΕΛΑΣ

Για το πώς δρούσε η ΕΛ.ΑΣ. όσο ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος μιλούσε στο 100, μίλησε σήμερα ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ., Σταύρος Μπαλάσκας.

«Στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης υπάρχουν κοπέλες που έχουν εκπαιδευτεί σε όλα τα σενάρια. [...] Όλες οι κλήσεις, είτε φαντάζουν ψεύτικα είτε αληθινά ελέγχονται από την ΕΛΑΣ. [...] Ακούγεται αυτό το τηλεφώνημα και αυτή η στιχομυθία της τηλεφωνήτριας και του καθ' ομολογίαν δολοφόνου. Θα πρέπει να ξέρετε ότι όσο κρατά, ένα λεπτό και, η συνάδελφος έχει βάλει ήδη μία πρόσβαση μέσω του κομπιούτερ που έχει μπροστά της, έχει πάει στον υπαστυνόμο τον κεντρικό εκφωνητή και ήδη όσα ακούει τα δακτυλογραφεί και εμφανίζονται στην κεντρική οθόνη του κεντρικού εκφωνητή. Δηλαδή, μέχρι να κλείσει το τηλεφώνημα, ήδη είχαν ξεκινήσει δυνάμεις» εξήγησε, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ