Κοινωνία

Πεδίον του Άρεως: Αττική για «Mars Field» - Γιατί αλλάζει πινακίδες

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε με τις αγγλικές πινακίδες που απέδιδαν το όνομα του Πεδίου του Άρεως ως «Mars Field», η Περιφέρεια Αττικής αναγκάστηκε να βγάλει ανακοίνωση επί του θέματος.

Σε σχετική ανακοίνωση, η Περιφέρεια Αττικής αναφέρει ότι η απόδοση αυτή αποσκοπεί στην ενημέρωση των ξενόγλωσσων επισκεπτών και σε καμία περίπτωση δεν υπήρχε πρόθεση να αλλάξει ή να αλλοιωθεί η ταυτότητα του χώρου.

Μάλιστα, η Περιφέρεια σκοπεύει να αλλάξει τις συνολικά επτά πινακίδες που έχουν τοποθετηθεί στις εισόδους του Πεδίου του Άρεως, αποδίδοντας τον όρο με λατινικούς χαρακτήρες (δηλαδή «Pedion tou Areos»).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πεδίον του Άρεως: Χαμός στα social media για το... Mars Field

Yπενθυμίζεται ότι προκλήθηκε σάλος στα social media με την απόδοση του ελληνικού όρου Πεδίον του Άρεως σε «Mars Field» στις νέες πινακίδες που τοποθετήθηκαν στο πάρκο.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη απόδοση στα αγγλικά δεν είναι λανθασμένη, αλλά στη χώρα μας είθισται να μη μεταφράζονται τα τοπωνύμια, αλλά να αποδίδονται με λατινικούς χαρακτήρες (πχ. «Plateia Syntagmatos» ή «Syntagma Square» και όχι «Constitution Square»).

Επιπλέον, ο Mars είναι ο ρωμαϊκός θεός του πολέμου και παρόλο που έχει πάρα πολλές ομοιότητες με τον αρχαιοελληνικό Άρη, δεν πρόκειται για την ίδια θεότητα, ούτε φυσικά αποτελεί τη σωστή μετάφραση του ονόματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η σελίδα «Πεδίον του Άρεως – Το πάρκο μας» στο Facebook επιτέθηκε στην Περιφέρεια Αττικής, κάνοντας λόγο για «άγνοια» και «Google translation». Η πινακίδα «γέννησε» πολλά memes και χιουμοριστικά σχόλια στο διαδίκτυο.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Πρόθυρα παγκόσμιου πολέμου-ISW: Ο Πούτιν σπρώχνει τον Χαμενεί να κτυπήσει με πάταγο το Ισραήλ που έκανε "αεροπορική επιδρομή" στην Τεχεράνη

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ κατηγόρησε το Ισραήλ ότι πραγματοποίησε αεροπορική επιδρομή στην Τεχεράνη-Οι Ιρανοί στον ΟΗΕ ανέφεραν...