Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Σε εξέλιξη πορεία κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού στην Θεσσαλονίκη - Στην Καμάρα οι αντιεξουσιαστές και η Εξωκοινοβουλευτική Αριστερά

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κινητοποίηση αντιεμβολιαστών και ατόμων που διαμαρτύρονται κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού και συγκεντρώθηκαν, αρχικά, στον Λευκό Πύργο.

Οι διαμαρτυρόμενοι που πραγματοποίησαν νωρίτερα συγκέντρωση στην πλατεία Λευκού Πύργου, κινούνται με πανό και ελληνικές σημαίες στα χέρια και φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβέρνησης.

Οι διαδηλωτές πήραν θέση μπροστά από τον φραγμό της Αστυνομίας.

Μερίδα ατόμων άναψε πυρσούς και φωνάζει συνθήματα κατά της κυβέρνησης και κατά των δημοσιογράφων.

Οι συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται υπό δρακόντεια αστυνομικά μέτρα, για τα οποία «επιστρατεύτηκαν» 5.500 αστυνομικοί, drones, ελικόπτερα, «Αίαντες» και άλλες μονάδες.

«Εεε, οοο, πάρτε το εμβόλιο και φύγετε από δω»

Οι διαδηλωτές -ελάχιστοι εκ των οποίων φορούν μάσκες και ουδείς κρατά αποστάσεις- που μαζεύτηκαν στον Λευκό Πύργο κρατούν ελληνικές σημαίες και φωνάζουν... ευφάνταστα συνθήματα κατά του εμβολιασμού («εεε, οοο, πάρτε το εμβόλιο και φύγετε από δω»), της κυβέρνησης και των Μέσων Ενημέρωσης. Στο σημείο βρέθηκαν και φυλλάδια του νέου κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη.

Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν πορεία προς το Βελλίδειο.

 Δείτε βίντεο από το σημείο:

Στην Καμάρα οι αντιεξουσιαστές και η Εξωκοινοβουλευτική Αριστερά

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, μέλη της Εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία Καμάρας και διαμαρτύρονται ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, ενώ θα προχωρήσουν και σε πορεία προς το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Στη συγκέντρωση υπάρχουν πανό ενάντια στο πρόσφατο εργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, στα μέτρα που πάρθηκαν για την ανάσχεση της πανδημίας του κορονοϊού, στα μέτρα για τις φωτιές στα δάση της χώρας, αλλά και για την εκπαίδευση.

Συγκέντρωση πραγματοποίησε και το ΠΑΜΕ στην πλατεία της ΧΑΝΘ. Με πανό και σημαίες στα χέρια οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής. “Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό”, αναγράφει ένα από τα πανό των μελών του ΠΑΜΕ. Παρών στη συγκέντρωση και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Βίντεο του ΓΕΕΘΑ με τα “βατράχια μας” ως απάντηση στο παραμύθι των γειτόνων “θα έρθουμε ένα βράδυ ξαφνικά” και στους Τούρκους “ψαράδες” του Αιγαίου

Στις 18 Ιουλίου 2024 αναφέρθηκε η παρουσία Εξήντα Τούρκων ψαράδων στο Αιγαίο με 5 από αυτούς γύηρω από την Ζουράφα-Οι...