Κοινωνία

Σχολεία και κορονοϊός: «Μάχη» με τον χρόνο για τον εμβολιασμό των μαθητών

Η αύξηση των κρουσμάτων σε αυτή την ηλικιακή ομάδα, είναι ραγδαία, πριν καν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι, όπως ανέφερε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, το απόγευμα της Δευτέρας (06.09.2021).

Σύμφωνα με στοιχεία από τις ΗΠΑ, οι ανεμβολίαστοι έφηβοι έχουν δεκαπλάσιες πιθανότητες να νοσηλευτούν με Covid-19, σε σχέση με τους εμβολιασμένους. Στη χώρα μας, μόνο μέσα στον Αύγουστο, επιβεβαιώθηκαν 20.000 κρούσματα στις ηλικίες 12 έως 17 ετών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως τόνισε η κα Θεοδωρίδου, ο εμβολιασμός παιδιών και εφήβων γίνεται για τρεις λόγους και αυτοί είναι: η προστασία των ίδιων των παιδιών, η προστασία της κοινότητας όσον αφορά στη μετάδοση του κορονοϊού, αλλά και για να περιοριστούν οι πιθανότητες να αναπτυχθούν νέες μεταλλάξεις.

«Καθοριστικό ρόλο στον εμβολιασμό των παιδιών και των εφήβων παίζουν οι ίδιοι γονείς τους, οι παιδίατροι, ο οικογενειακός γιατρός αλλά και οι έφηβοι που φαίνεται ότι σε μεγάλο βαθμό εκφράζουν οι ίδιοι την επιθυμία τους για να εμβολιαστούν», είπε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η πορεία των εμβολιασμών στις νεαρές ηλικίες

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους:

Για την ηλικιακή ομάδα 18 – 24, το 45,4% έχει ήδη εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 47%.

Στην ηλικιακή ομάδα 15 -17, έχει ήδη εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση το 20% και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 23,1%. Μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί 74.000 παιδιά.

Στην ηλικιακή ομάδα 12-14, το 9,6% έχει εμβολιαστεί και αν υπολογιστούν και τα ραντεβού το ποσοστό ανέρχεται στο 11,5%. Έχουν ήδη εμβολιαστεί 36.500 παιδιά.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Τα δύο εξοπλιστικά προγράμματα του ΥΠΕΘΑ που θα διασφαλίσουν τον έλεγχο του Αιγαίου και των κοιτασμάτων της Ελλάδος έναντι της Τουρκίας

Η Τουρκία θα εκμεταλλευθεί την γεωπολιτική ρευστότητα στην Μεσόγειο λόγω Τραμπ και θα δείξει σύντομα τις προθέσεις της
Ελληνοτουρκικά 0

Γιατί οι Γάλλοι “καρφώνουν” τους Γερμανούς σχετικά με την προμήθεια των τουρκικών υποβρυχίων Type-214 και τι είδους πυραύλους METEOR θα πάρει η Άγκυρα

Απόφαση σταθμός της γαλλικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών αλλάζει τα δεδομένα για την Άγκυρα και τα σχέδια της
taurus
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Σεισμό» έφερε η εκλογή Μερτς! Ο Χριστιανοδημοκράτης θέλει να στείλει υπερ-πυραύλους Taurus εμβέλειας 500χλμ στην Ουκρανία - Το τελεσίγραφο που έστειλε στον Πούτιν

Ο πύραυλος Taurus θα μπορούσε να κλιμακώσει την σύρραξη εάν κατέληγε στα χέρια της Ουκρανίας