Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Η απόλυτη παράνοια: Οι ανεμβολίαστοι σερβιτόροι, θα μπορούν να εργάζονται αλλά όχι να είναι πελάτες

Δύο μέτρα και δύο σταθμά προβλέπουν τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση καθώς οι ανεμβολίαστοι πολίτες αντιμετωπίζονται διαφορετικά ως εργαζόμενοι και διαφορετικά ως πελάτες καταστήματος εστίασης.

Έτσι ακόμη κι αν το εμβόλιο για τους εργαζόμενους στην εστίαση δεν γίνει υποχρεωτικό, το κόστος για τους ανεμβολίαστους θα είναι μεγάλο, καθώς από τις 13 Σεπτεμβρίου θα κληθούν να πληρώνουν 80 ευρω το μήνα από την τσέπη τους, ώστε να πηγαίνουν στη δουλειά τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το παράδοξο ωστόσο είναι ότι ένας ανεμβολίαστος εργαζόμενος σε καφέ θα πηγαίνει στη δουλειά του με τεστ, αλλά δεν θα μπορεί να πάει ως πελάτης ακόμη και στην επιχείρηση που εργάζεται.

Σενάρια για click away ή rapid test για τα ψώνια

Μέχρι στιγμής, στα μέτρα δεν συγκαταλέγονται, ούτε καν υπάρχουν σαν σκέψεις μέτρα για λιανεμπόριο, τα οποία θα περιορίζουν τους ανεμβολίαστους πολίτες.

Όμως, σε περίπτωση που η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα επιδεινωθεί σε μεγάλο βαθμό, δεν αποκλείεται να δούμε νέους περιορισμούς για τους ανεμβολίαστους, αυτή τη φορά στον τρόπο που θα ψωνίζουν.

Τέτοιοι περιορισμοί μπορεί αν είναι υποχρεωτικά rapid test και για το λιανεμπόριο ή επαναφορά του click away, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, αυτή τη φορά όμως μόνο για μη εμβολιασμένους πολίτες.

Ο προβληματισμός είναι μεγάλος και οι επόμενες μέρες θα κρίνουν το επιδημιολογικό αποτύπωμα των διακοπών καθώς οι εκδρομείς αφήνουν πίσω τουριστικούς προορισμούς, που είναι ήδη επιβαρυμμένοι επιδημιολογικά και επιστρέφουν στα αστικά κέντρα, που σημαίνει ότι η ενισχύεται το ενδεχόμενο της διασποράς.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ