Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Καίγεται το κέντρο της Αθήνας: Φωτιά στο Πεδίον του Άρεως

Η κατάσταση ξεκάθαρα έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, καθώς εδώ και λίγη ώρα φωτιά έχει ξεσπάσει και στο Πεδίον του Άρεως, στην καρδιά της Αθήνας!

Μόνο ως ειρωνεία φαντάζει, πλέον, η χθεσινή είδηση πως έκλεισαν για το κοινό τα πάρκα και τα άλση της Περιφέρειας Αττικής μέχρι τη Δευτέρα, για να τα προστατεύσουν από τις κακοτοπιές.

Σύμφωνα, πάντως, με τις τελευταίες πληροφορίες η φωτιά περιορίστηκε άμεσα, χάρη σε όχημα της Πυροσβεστικής που έφτασε εγκαίρως στο σημείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αστυνομικές δυνάμεις έχουν ακροβολιστεί σε όλες τις επικίνδυνες για πυρκαγιά περιοχές απαγορεύοντας την είσοδο σε δάση και άλση.

Ακόμη και το Πεδίο του Άρεως έχει μετατραπεί σε «φρούριο» από τις αστυνομικές δυνάμεις που απαγορεύουν την είσοδο σε οποιονδήποτε επιχειρεί να εισέλθει υπό τον φόβο πυρκαγιάς.

 

Μάλιστα νωρίτερα την Παρασκευή ξέσπασε φωτιά στο πάρκο η οποία τέθηκε υπό έλεγχο.

Αυτή τη στιγμή στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις της αστυνομίας προκειμένου να αποτρέψουν μια νέα εστία.

Απαγορεύεται η μετακίνηση σε δάση και άλση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου απαγορεύθηκε η μετακίνηση σε άλση και δάση μέχρι και τη Δευτέρα.

Μάλιστα, το 112 έστειλε μήνυμα σε όλη την Ελλάδα κάνοντας γνωστό στους πολίτες ότι απαγορεύεται η μετακίνηση σε δάση και άλση.

Aπαγορεύεται σε όλη την Ελλάδα η μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε δάση, εθνικούς δρυμούς, περιοχές Natura και άλση.

Aπαγορεύεται κάθε δραστηριότητα ή εργασία που μπορεί να προκαλέσει φωτιά, όπως για παράδειγμα οξυγονοκόλληση, ή καύση εύφλεκτης ύλης.

Να σημειωθεί πως πέρα από τις σοβαρές ποινικές κυρώσεις, σε περίπτωση παράβαση της εντολής προβλέπεται στην πρώτη περίπτωση πρόστιμο 1.000 ευρώ

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ