Κοινωνία

Ρόδος: Συγκλονίζει πυροσβέστης - "Καίγονται μέχρι και τα ελάφια"

Πυροσβέστης περιγράφει με συγκλονιστικό τρόπο τη μάχη της ομάδας του με τις φλόγες στη Ρόδο, στο σημείο που βρίσκεται η Φάρμα των Στρουθοκάμηλων.

Ένα συγκλονιστικό βίντεο από την καρδιά του πύρινου μετώπου της Ρόδου και την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε την Κυριακή (01/08), ήρθε στη δημοσιότητα.

Πυροσβέστης περιγράφει με συγκλονιστικό τρόπο την προσπάθεια κατάσβεσης στην περιοχή που βρίσκεται η Φάρμα των Στρουθοκάμηλων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως αναφέρει με δραματικό τόνο στη φωνή του, στο σημείο βρίσκονται πέντε πυροσβέστες με ένα όχημα ενώ «καίγονται τα πάντα».

Οι εικόνες δείχνουν την ομάδα των πυροσβεστών να επιχειρεί στις εστίες, με τις φλόγες να έχουν καλύψει τα πάντα ενώ ο πυροσβέστης λέει πως καίγεται η φάρμα και τα ζώα που βρίσκονται σε αυτήν, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση «κόλαση».

«Είμαστε πίσω από την Φάρμα των Στρουθοκάμηλων. Καίγονται τα πάντα. Ευτυχώς εμείς δεν κινδυνεύουμε προς το παρόν. Η φάρμα δυστυχώς καίγεται. Καίγονται ζώα. Κρίμα, κρίμα. Ένα όχημα είμαστε και 5 πυροσβέστες. Τίποτε άλλο. Γίνεται κόλαση. Το φορτίο είναι τεράστιο. Καίγονται ελάφια, καίγονται τα ζώα της φάρμας».

Δείτε το βίντεο με την δραματική περιγραφή του πυροσβέστη:

Ο πυροσβέστης αναφέρει πως υπήρχαν εγκλωβισμένοι μέσα στη φάρμα ενώ ο ίδιος με την ομάδα του δεν κινδυνεύουν καθώς βρίσκονται σε ένα «καθαρό» σημείο.

«Έχει εγκλωβισμένους μέσα στην φάρμα πυροσβέστες και εθελοντές. Εμείς είμαστε πίσω σε ένα καθαρό ευτυχώς και δεν κινδυνεύουμε».

Αίτημα για κήρυξη κατάστασης «έκτακτης ανάγκης»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το πρωί της Δευτέρας (02/08), εστάλη αίτημα από τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο και τον δήμαρχο Ρόδου, Αντώνη Καμπουράκη, στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας οι 7 από τις 10 Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Ρόδου, για την αντιμετώπιση της μεγάλης πυρκαγιάς.

Το αίτημα αφορά τις δημοτικές ενότητες: ΡόδουΙαλυσούΠεταλούδωνΚαμείρουΑτταβύρουΑφάντουΚαλλιθέας.

Το σχετικό αίτημα διατυπώνεται επειδή «για την αντιμετώπιση της κατάστασης απαιτείται ειδικός συντονισμός και κινητοποίηση δυναμικού και μέσων επιπλέον του διατιθέμενου υπό κανονικές συνθήκες».

Όπως αναφέρει μέσω Facebook, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, από το ξημέρωμα η κατάσταση στο νησί είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με την προηγούμενη νύκτα καθώς τα μέτωπα είναι σε ύφεση.

«Το ξημέρωμα βρίσκει την Ρόδο πολύ καλύτερα απο τη προηγούμενη νύκτα. Τα μέτωπα είναι σε ύφεση. Ο πρώτος στόχος, η προστασία της ανθρώπινης ζωής επιτεύχθηκε. Η εκκένωση οικισμών και η κατά προτεραιότητα παρέμβαση πέριξ αυτών, η απαγόρευση κυκλοφορίας σε συγκεκριμένα τμήματα του οδικού δικτύου, έφεραν αποτελέσμα».

Σύμφωνα με τον κ. Χατζημάρκο, η βλάβη στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, «στο συντριπτικό τμήμα αυτού, αποκαταστάθηκε».

«Συνεχίζουμε σήμερα το πρωί, με ενισχυμένες δυνάμεις και ανεξάντλητες αντοχές. Δεν συντρέχει κανένας λόγος διασποράς πανικού. Μόνο δουλειά, με σχέδιο, καθαρό μυαλό, οργάνωση και ψυχραιμία».

https://www.facebook.com/ghatzimarkos/posts/2976800372533177

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ