Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Χαρδαλιάς για τις πυρκαγιές: Παραμένουν πολλές διάσπαρτες εστίες

Έκτακτη ενημέρωση για την πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει σήμερα σε Σταμάτα, Ροδόπολη και Διόνυσο θα πραγματοποιήσει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς στις 17:15.

Σημειώνεται ότι, όπως δήλωσε ο κοινοτάρχης της Ροδόπολης στην ΕΡΤ, περίπου 20 σπίτια έχουν καεί ή υποστεί ζημιές από τη φωτιά, ενώ λίγο πριν τις 17:00 δεν υπήρχε ενεργό μέτωπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για την προστασία των πολιτών, εκκενώθηκαν οικισμοί ενώ την ίδια ώρα η Πολιτική Προστασία έχει στείλει ήδη δυο SMS στο 112. Μάλιστα, οι φλόγες έφτασαν στα πρώτα σπίτια στον οικισμό της Ροδόπολης. Τα πρώτα σπίτια έχουν παραδοθεί ήδη στην πυρκαγιά.

Αυτή την ώρα το πύρινο μέτωπο έχει μεταφερθεί από την Σταμάτα προς τη Ροδόπολη και το Διόνυσο. Στο σημείο επιχειρούν 141 πυροσβέστες, 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 45 οχήματα, 12 ελικόπτερα και 8 αεροσκάφη, μαζί και με το Beriev Be-200.

Σε εξέλιξη παραμένει η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι στην περιοχή της Σταμάτας, της Ροδόπολης και του Διονύσου όπου υπάρχουν ακόμη διάσπαρτες εστίες, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να τη θέσουν υπό έλεγχο.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, το μέτωπο της φωτιάς είναι σε ύφεση και η κατάσταση βελτιωμένη, ωστόσο παραμένουν πολλές διάσπαρτες εστίες.

Όπως ενημέρωσε δε, στον απόηχο των καταγγελιών κατοίκων της περιοχής για εμπρησμό, οι αρχές έχουν προβεί σε τέσσερις προσαγωγές υπόπτων.

«Οι ανακριτικές αρχές ερευνούν τα αίτια της πυρκαγιάς, πολύ σύντομα θα καταλήξουν σε συμπεράσματα» ενημέρωσε σχετικά από την πλευρά του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. 

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, η πυρκαγιά ξεκίνησε στις 11:39 νότια του νεκροταφείου της Σταμάτας και γρήγορα πήρε διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή με αποτέλεσμα οι φλόγες να κινηθούν άμεσα ανάμεσα σε οικισμούς και κατοικίες.

Πρόσθεσε ότι η επέμβαση ήταν άμεση και έως αυτή την ώρα επιχειρούν: 310 πυροσβέστες, 110 οχήματα, 12 ελικόπτερα και 9 αεροσκάφη.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης χαρακτήρισε την πυρκαγιά δύσκολη, σημειώνοντας ότι οι πυροσβέστες έδωσαν «γενναία μάχη με τις φωτιές μέσα στις γειτονιές και στους δρόμους, έσωσαν ζωές».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ