Πιστοποιητικό εμβολιασμού
Κοινωνία

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Πώς λειτουργεί και πού μπορείτε να το εκδώσετε

Το πιστοποιητικό εμβολιασμού για τη νόσο COVID-19 "ξεκλειδώνει", πλέον, πολλές κοινωνικοοικονομικές δραστηριότητες, όπως είναι η εστίαση.

Με τους χώρους της εστίασης και της ψυχαγωγίας να χωρίζονται από σήμερα (16/07) σε «αμιγείς» (μόνο για εμβολιασμένους ή νοσήσαντες) και σε «μεικτούς», το πιστοποιητικό εμβολιασμού για τη νόσο COVID-19 δίνει «ανάσα ελευθερίας».

πιστοποιητικό εμβολιασμού

 

Πώς εκδίδουμε το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Ο πρώτος τρόπος είναι η έκδοση του πιστοποιητικού εμβολιασμού μέσω ΚΕΠ και ο άλλος μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω της ιστοσελίδας gov.gr.

Η βεβαίωση μπορεί να εκδοθεί την επόμενη ημέρα από αυτή που κάνατε την τελευταία δόση εμβολιασμού, ανάλογα με το είδος του εμβολίου.

Για την έκδοση μέσω ΚΕΠ είναι απαραίτητα τόσο ο ΑΜΚΑ όσο και η αστυνομική ταυτότητα.

Για την έκδοση μέσω του gov.gr απαιτούνται:

Προσωπικοί κωδικοί πρόσβασης στο TAXISnet.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΜΚΑ.

Στο ενδεχόμενο που η πλατφόρμα δεν αναγνωρίζει τον ΑΜΚΑ σας, τότε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα gov.gr στη διαδρομή «Αρχική - Πολίτης και καθημερινότητα - Ενημέρωση και επικαιροποίηση στοιχείων πολίτη - Εύρεση Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ)» και κάντε αναζήτηση του ΑΜΚΑ σας.

H βεβαίωση που εκδίδεται έχει μοναδικό κωδικό επαλήθευσης και προηγμένη ηλεκτρονική σφραγίδα.

Μάλιστα, το πιστοποιητικό εμβολιασμού μπορεί να υπάρχει ψηφιακά ακόμα και στο κινητό τηλέφωνό σας, με τους κωδικούς TAXISnet και τον ΑΜΚΑ, και έτσι κάτω δεξιά εμφανίζεται το κουμπί της «Αποθήκευσης» και πάνω από αυτό αναφέρεται: «Αποθηκεύστε το αρχείο PDF στη συσκευή σας».

Έτσι, μπορείτε να κάνετε λήψη του πιστοποιητικού εμβολιασμού και στο κινητό τηλέφωνό σας σε μορφή PDF.

Τι ισχύει με την εφαρμογή «COVID Free GR» και το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Η εστίαση από σήμερα (16/07) λειτουργεί με νέα δεδομένα, αφού οι χώροι πλέον διαχωρίζονται σε «αμιγείς» (εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες) και σε «μεικτούς», θα λειτουργούν μόνο με καθήμενους πελάτες και με την εφαρμογή «COVID Free GR» θα επιβεβαιώνεται ποιοι είναι εμβολιασμένοι ή όχι και έχουν κάνει τα απαιτούμενα τεστ.

Συγκεκριμένα, ο ενδιαφερόμενος θα «κατεβάζει» την εφαρμογή, θα σκανάρεται ο κωδικός QR του πιστοποιητικού και αυτομάτως θα ανάβει μια από τρεις χρωματιστές ενδείξεις.

Πράσινο χρώμα αν είναι εμβολιασμένος (14 ημέρες μετά και τη β' δόση).

Κίτρινο αν έχει αρνητικό αποτέλεσμα σε τεστ (Rapid test: έως και 48 ώρες πριν από την προσέλευση / PCR test: έως και 72 ώρες πριν από την προσέλευση).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κόκκινο για τους ανεμβολίαστους.

Η εφαρμογή, όπως έχει επισημανθεί, λειτουργεί τόσο σε συσκευές με Android (βρίσκεται εδώ) όσο και σε συσκευές με iOS (βρίσκεται εδώ) και δεν διατηρεί προσωπικά δεδομένα και ιστορικό επαληθεύσεων.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Το Κούρσκ έχει 1000 πόρτες εισόδου και καμία εξόδου-Οι Ρώσοι εξόντωσαν 2300 στρατιώτες του Κιέβου και περικύκλωσαν τους υπόλοιπους 12.000 (Βίντεο)

Ο ρωσικός στρατός ανέκτησε τον έλεγχο του χωριού Κρούπετς στην περιοχή Κουρσκ, ανέφερε το ρωσικό ΥΠΑΜ-Οι Ουκρανοί δεν...