Κοινωνία

Απαγορεύσαν σε επιβάτη πλοίου την είσοδο και τους άφησε δώρο το self test

Η επιβίβαση στο πλοίο γίνεται με την επίδειξη είτε πιστοποιητικού εμβολιασμού, είτε αρνητικού αποτελέσματος rapid test ή PCR.

Μάρτυρας ενός απίστευτου περιστατικού έγινε ένας δημοσιογράφος, ο οποίος έκανε ρεπορτάζ το πρωί της Τρίτης (06/07) στο λιμάνι του Πειραιά και πήρε… δώρο ένα self test από επιβάτη πλοίου.

Ο δημοσιογράφος της εκπομπής του AΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» Λάζος Μαντικός βρισκόταν στην πύλη Ε7, όταν ένας επιβάτης έφτασε με το self test ανά χείρας, ώστε να το πραγματοποιήσει μπροστά στους αρμόδιους που κάνουν τον έλεγχο, για να δουν ότι είναι αρνητικό και να τον αφήσουν να επιβιβαστεί στο πλοίο.

Κάτι ωστόσο που φυσικά δεν του επέτρεψαν, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει εκνευρισμένος και να αφήσει… δώρο το self test στον έκπληκτο ρεπόρτερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπενθυμίζεται ότι από τη Δευτέρα 05/07 έχουν τεθεί σε ισχύ νέοι κανόνες για τα ταξίδια με αεροπλάνα και πλοία.

Για να ταξιδέψει κάποιος χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού (με την προϋπόθεση να έχουν περάσει 14 ημέρες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού) ή πιστοποιητικό νόσησης το τελευταίο εξάμηνο, πρέπει να φέρει αρνητικό self test 48 ωρών ή PCR 72 ωρών.

Το self test αποκλείστηκε καθώς το αποτέλεσμά του δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί από τρίτο ανεξάρτητο πρόσωπο, τον ρόλο του οποίου υπέθεσε ο επίδοξος ταξιδιώτης ότι μπορούσαν να παίξουν οι λιμενικοί…

Σημειώνεται ότι οι ανήλικοι 12-17 ετών μπορούν να ταξιδεύουν έχοντας πραγματοποιήσει self-test 24 ώρες πριν από την προγραμματισμένη ώρα ταξιδιού.

Από το μέτρο εξαιρούνται:

1.

Όσοι μετακινούνται μεταξύ διαφορετικών Περιφερειακών Ενοτήτων για λόγους εργασίας σε καθημερινή βάση, για τους οποίους παραμένει ενεργή η δυνατότητα μετακίνησης με self-test.

2.

Επιβάτες σε ακτοπλοϊκές συνδέσεις μεταξύ νήσων της ίδιας Περιφερειακής Ενότητας, για τους οποίους παραμένει ενεργή η δυνατότητα μετακίνησης με self-test, σε εβδομαδιαία βάση, είτε εντός 24 ωρών πριν από την προγραμματισμένη ώρα ταξιδιού.

3.

Όσοι μετακινούνται στις πορθμειακές γραμμές Πέραμα-Παλούκια Σαλαμίνας, Πέραμα Μεγαρίδος-Φανερωμένη Σαλαμίνας, Ρίο-Αντίρριο, στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις από την ηπειρωτική χώρα προς την Εύβοια, καθώς και στις πορθμειακές γραμμές Πόρου-Γαλατά Τροιζηνίας, Πούντα-Ελαφόνησος Λακωνίας και Τρυπητή-Αμμουλιανή Χαλκιδικής, για τους οποίους παραμένει ενεργή η δυνατότητα μετακίνησης με self-test 24 ώρες πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδιού.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ