ντελιβεράς
Κοινωνία

Ντελιβεράς στον καύσωνα: "Νιώθεις ότι θα σου φύγει το δέρμα"

Τριήμερο καύσωνα ακολουθεί τις ερχόμενες ημέρες, με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 44 βαθμούς Κελσίου. Εργαζόμενοι σε delivery, μιλούν στο Sputnik για τη δουλειά τους τις μέρες που βράζει ο τόπος.

Η θερμοκρασία ανεβαίνει όλο και περισσότερο τις τελευταίες εβδομάδες, κάνοντας την ατμόσφαιρα της πόλης ανυπόφορη.

Υπάρχουν μέρες που οι δρόμοι σφύζουν από μποτιλιάρισμα και άλλες που είναι σχεδόν άδειοι, οι μόνοι που συναντάμε όμως πάντα, έξω, είναι οι οδηγοί delivery. Με κρύο, με βροχή, με χιόνι και καύσωνα τα μηχανάκια delivery εξακολουθούν να παραδίδουν σουβλάκια, καφέδες και δέματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Sputnik (Αναστασία Σταματοπούλου), μίλησε με δύο νέους που δουλεύουν delivery παντός καιρού και περιγράφουν πώς είναι να παραδίδεις παραγγελίες στις μέρες του καύσωνα.

Ο Θανάσης, δούλευε delivery σε κρεπερί αλλά σταμάτησε χθες εξαιτίας του καύσωνα, δεν άντεχε άλλο, όπως μας λέει.

«Προχωρούσα και καιγόντουσαν τα μάτια μου. Σε μέρες καύσωνα, καίγεσαι, δεν μπορείς να σταματήσεις πουθενά, βράζουν όλα. Περνάς δίπλα από λεωφορείο και νιώθεις ότι θα σου φύγει το δέρμα» περιγράφει.

«Η ζέστη δεν αντέχεται με τίποτα»

Η βροχή και το κρύο «παλεύονται» για τον Θανάση, «η ζέστη όμως δεν αντέχεται με τίποτα» τονίζει.

Και συνεχίζει εξηγώντας μας ότι, στη βροχή για παράδειγμα, «θα βάλεις το αδιάβροχο, στο κρύο θα ντυθείς λίγο παραπάνω, στον καύσωνα όμως δεν έχεις τι να κάνεις».

Ο Θανάσης μιλάει και για την αυξημένη επικινδυνότητα που παρατηρείται τις μέρες που «βράζει η Αθήνα, παθαίνεις ηλίαση, είσαι πάνω στο μηχανάκι και είναι όλοι με κλειστά παράθυρα, ερκοντίσιον και μουσική, δεν σε βλέπουν καν στον δρόμο» σημειώνει.

«Βασανιστήριο να δουλεύεις με καύσωνα»

Μιλώντας, τώρα, για τα tips, υπογραμμίζει ότι είναι καλά μόνο τις μέρες που βρέχει«αλλά έχει να κάνει και με τον άνθρωπο, κάποιοι στα 4,90 περιμένουν ακόμα και τα 10 λεπτά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Γιάννης, εργάζεται delivery σε δύο μαγαζιά με σουβλάκια, και όπως χαρακτηριστικά κλεει «είναι ελάχιστα τα μεροκάματα και πρέπει κάπως να ανταπεξέλθεις».

 

«Σκέτη ταλαιπωρία» και «βασανιστήριο» είναι οι δύο πρώτες λέξεις που του έρχονται στο μυαλό, όταν του ζητήθηκε να περιγράψει τη δουλειά του σε μέρες καύσωνα.

«Είναι πολύ χειρότερα από όταν βρέχει» μας λέει και ο Γιάννης.

Ένα από τα σημαντικά προβλήματα που μας αναφέρει είναι ότι λόγω της ζέστης «αποσπάται η προσοχή σου και δεν είσαι πάντα συγκεντρωμένος, επίσης, τα ανακλαστικά σου δεν είναι στην ίδια κατάσταση».

«Ευτυχώς, υπάρχουν και τα tips» μονολογεί ανεβαίνοντας στο μηχανάκι για να παραδώσει την επόμενη παραγγελία του.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Δεν προλαβαίνει να σωθεί ο Ζελένσκι-Οι Ρώσοι προελαύνουν στην Καλίνοβκα και περικύκλωσαν τους Ουκρανούς στην Κρασνογκορόβκα (Βίντεο)

Μόνο απόγνωση είναι νόμος του Κιέβου για απαλλαγή ποινικών ευθυνών σε Ουκρανούς στρατιώτες σε περίπτωση λιποταξίας...