Κοινωνία

Πανελλαδικές εξετάσεις: Υψηλή η ζήτηση στις στρατιωτικές σχολές

Την …τιμητική τους θα έχουν και φέτος οι Στρατιωτικές και Αστυνομικές σχολές, όσον αφορά  στη ζήτηση από την πλευρά των αποφοίτων των λυκείων οι οποίοι θα λάβουν μέρος την ερχόμενη εβδομάδα στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Φέτος μάλιστα είναι αυξημένος και ο αριθμός εισακτέων των σπουδαστών των Στρατιωτικών Σχολών Αξιωματικών και Υπαξιωματικών σε ποσοστό 63% σε σχέση με πέρυσι, με απόφαση του Υπουργείου Εθνικής. Τα τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης, χιλιάδες μαθητές πολλοί εκ των οποίων, αρίστευσαν στις Πανελλαδικές, επιλέγουν ως πρώτη προτίμηση στο Μηχανογραφικό στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές με βασικό κίνητρο βέβαια τη μονιμότητα.

Παρά το γεγονός ότι οι σχολές με κύρος, όπως οι  ιατρικές, νομικές, οικονομικές κ.α)  δεν έχουν χάσει το ενδιαφέρον των νέων αριστούχων τα τελευταία χρόνια  εκατοντάδες παιδιά τα οποία κατακτούν στις πανελλαδικές άριστες βαθμολογίας 18-20 προτιμούν να «κινηθούν» προς  τις στρατιωτικές –αστυνομικές σχολές. Η υψηλή ζήτηση για τις στρατιωτικές σχολές είναι και ο λόγος, που στις περισσότερες από αυτές οι βάσεις κινούνται σε πολύ υψηλά επίπεδα και συχνά ακόμη και πάνω από 18.000 μόρια. 

Υψηλή ζήτηση στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές

Ενδεικτικό της ζήτησης που έχουν οι στρατιωτικές σχολές είναι το γεγονός ότι ενώ οι θέσεις σε κάθε τμήμα είναι ελάχιστες , ο αριθμός των υποψηφίων που τις δηλώνει είναι εξαιρετικά μεγάλος. Για παράδειγμα στο Ιατρικό ΣΣΑΣ οι πρώτες προτιμήσεις τα τελευταία δυο χρόνια  φτάνουν κοντά στις 300 ενώ οι θέσεις φτάνουν μετά βίας τις 28-30. Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον των υποψηφίων σε σχέση με το Οικονομικό ΣΣΑΣ. Όπως υπογραμμίζει στο ethnos.gr, ο κ. Κωνσταντίνος Κότιος, σύμβουλος Σταδιοδρομίας της Labora “ένας μεγάλος αριθμός μαθητών κάθε χρόνο επιλέγει τις Στρατιωτικές Σχολές (και γενικότερα τις σχολές Ενστόλων) είτε λόγω των δεξιοτήτων που έχει είτε λόγω της σιγουριάς στην επαγγελματική αποκατάσταση αλλά και τη μονιμότητα στο Δημόσιο Τομέα». Σήμερα το ethnos.gr με αφορμή τις πανελλαδικές εξετάσεις και το μηχανογραφικό παρουσιάζει για όλους τους μαθητές του λυκείου, χρήσιμες πληροφορίες (συνοπτικά) για τις σπουδές και τις απαιτήσεις για την εισαγωγή στις Στρατιωτικές Σχολές, ώστε να έχουν μια ολοκληρωμένη εικόνα καθώς το ενδιαφέρον χρόνο με το χρόνο διαρκώς αυξάνεται.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Δεν προλαβαίνει να σωθεί ο Ζελένσκι-Οι Ρώσοι προελαύνουν στην Καλίνοβκα και περικύκλωσαν τους Ουκρανούς στην Κρασνογκορόβκα (Βίντεο)

Μόνο απόγνωση είναι νόμος του Κιέβου για απαλλαγή ποινικών ευθυνών σε Ουκρανούς στρατιώτες σε περίπτωση λιποταξίας...