Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Κέρκυρα: Δεν ''αγκάλιασαν'' το mega εμβολιαστικό κέντρο οι πολίτες

Δεν φαίνεται ότι άκουσαν στο κάλεσμα του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά οι κάτοικοι της Κέρκυρας και δεν «αγκάλιασαν» όπως τους είχε ζητήσει, το mega εμβολιαστικό κέντρο.

Οι υψηλές προσδοκίες για το κέντρο που άνοιξε τις πύλες του τη Δευτέρα 31 Μαΐου δεν φαίνεται να επιβεβαιώνονται για την ώρα καθώς την πρώτη ημέρα έγιναν 550 εμβολιασμοί, την Τρίτη περίπου 200, ενώ σήμερα έχουν προγραμματιστεί μόλις 120 ραντεβού, ενώ με βάση τις δυνατότητές του μπορούν να πραγματοποιηθούν καθημερινά 700 εμβολιασμοί.

«Η δημιουργία του mega εμβολιαστικού κέντρου έχει στόχο τον εμβολιασμό πολλών πολιτών σε σύντομο χρονικό διάστημα με μόνο μια επίσκεψη» σημείωσε η υπεύθυνη του κέντρου Νατάσσα Αποστολίδου, μιλώντας στο Mega.

Όπως πρόσθεσε υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια της Johnson & Johnson για τους κατοίκους του νησιού.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε το ίδιο Μέσο, τα νούμερα των εμβολιασμών έχον πέσει και η μείωση είναι περίπου 10-15% από την κορύφωση των εμβολιασμών που ήταν 110.000 την ημέρα, ενώ τις τελευταίες ημέρες είναι από 90.000 έως 95.000.

«Μπαίνουμε στο καλοκαίρι και χαλαρώνουμε, νομίζουμε ότι το έχουμε προσπεράσει, αλλά δεν θυμόμαστε τι έγινε πέρυσι, που είχαμε ένα δύσκολο χειμώνα» συμπλήρωσε η κυρία Αποστολίδου.

Λίγες ημέρες πριν τη λειτουργία του mega εμβολιαστικού κέντρου στην Κέρκυρα ο κ. Χαρδαλιάς είχε κάνει επιθεώρηση του χώρου και είχε κάνει παράκληση «να εμπιστευτούμε την επιστήμη, να βρεθούμε όλοι εδώ, να χτίσουμε το τείχος ανοσίας και εδώ στην Κέρκυρα, έτσι ώστε να μπορέσουμε να επιστρέψουμε σιγά σιγά στην κανονικότητά μας».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία 0

Επεισόδιο στην Τουρκία με την Δέσποινα Βανδή: Aκύρωσε συναυλία όταν οι Τούρκοι διοργανωτές ανήρτησαν αφίσα του Ατατούρκ - Η απάντησή της

Μόλις η Δέσποινα Βανδή κατάλαβε πως στον χώρο ήταν αναρτημένο ένα πόστερ με την εικόνα του Κεμάλ Ατατούρκ ακύρωσε την...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Δεν προλαβαίνει να σωθεί ο Ζελένσκι-Οι Ρώσοι προελαύνουν στην Καλίνοβκα και περικύκλωσαν τους Ουκρανούς στην Κρασνογκορόβκα (Βίντεο)

Μόνο απόγνωση είναι νόμος του Κιέβου για απαλλαγή ποινικών ευθυνών σε Ουκρανούς στρατιώτες σε περίπτωση λιποταξίας...