Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Λινού: Με ανησυχούν οι θρομβώσεις-Πρέπει να επιλέγονται τα σωστά εμβόλια

Την ανησυχία της για τα περιστατικά θρομβώσεων μετά από εμβόλιο κορονοϊού μετέφερε η Αθηνά Λινού

Ανήσυχη για τον αριθμό των περιστατικών θρομβώσεων μετά από εμβόλιο κορονοϊού εμφανίστηκε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού υποστηρίζοντας ότι «θα δούμε και άλλα».

Όπως εξήγησε ήταν αποτέλεσμα της Κυριακής καθώς ελέγχθηκαν μόνο αυτοί που είχαν συμπτώματα και ήταν πολύ πιθανό να είναι θετικοί ή υπήρχε κάποιος λόγος να κάνουν PCR.  Η κ. Λινού εξέφρασε την ελπίδα να προλάβουμε να εμβολιαστούμε πριν έχουμε και στη χώρα μας πολλά περιστατικά ινδικού στελέχους, το οποίο είναι πολύ μεταδοτικό. «Εάν προλάβουμε δεν θα βιώσουμε έξαρση ξανά και θα μπούμε στο ’22 με ασφάλεια» ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για τους εμβολιασμούς, εκτίμησε ότι αργήσαμε στην αρχή αλλά όπως είπε τώρα είναι αυτό που θα έπρεπε να πετύχουμε από την αρχή, λίγο πάνω από 100.000 δόσεις την ημέρα. “Θα ήθελα να δω μεγαλύτερη αύξηση αλλά αυτό θα ισχύσει εφόσον έχουμε περισσότερα εμβόλια”.  

Σχετικά με τα περιστατικά θρομβώσεων εξέφρασε την ανησυχία της λέγοντας: «Φοβάμαι ότι θα δούμε και άλλα τέτοια κρούσματα και η Πολιτεία θα έπρεπε να έχει φροντίσει να εμβολιάζονται με το Αstrazeneca και το Johnson & Johnson μεγαλύτερα άτομα και κυρίως άνδρες.

Δεν θα έπρεπε να γίνεται (σσ ο εμβολιασμός σε νεότερες ηλικίες) και δεν το κάνει καμία χώρα πλέον. Όπου υπάρχει δυνατότητα να επιλέγει άλλο εμβόλιο mrna, η σύσταση είναι να αποφεύγονται εμβόλια μη mrna γιατί υπάρχει εκεί ο κίνδυνος για θρομβοεμβολικό επεισόδιο που δεν είναι το κλασικό αλλά σπάνιο σύνδρομο».  Σύμφωνα με την ίδια, ίσως να μην έχουμε πετύχει πλήρη ανοσία πριν το τέλος του καλοκαιριού αλλά θα είμαστε πολύ καλύτερα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ