Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία κατά της απόσπασης των αρχαίων από σταθμούς του μετρό

"Καζάνι" που βράζει η συμπρωτεύουσα από την απόσπαση των αρχαιοτήτων στον σταθμό Βενιζέλου. Υπενθυμίζεται, ότι ήδη από το 2019, το ΚΑΣ είχε δώσει ¨λευκή επιταγή" για το ξερίζωμα των αρχαιοτήτων. «Δήμαρχε καταστρέφεις την ίδια σου την πόλη», το μήνυμα των πολιτών.

Στην κινητοποίηση μπροστά από το δημαρχείο στη Θεσσαλονίκη παίρνουν μέρος  μέλη της Κίνησης Πολιτών για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς.

 Όπως φαίνεται από τα πλάνα του GRTimes.gr, φορώντας μαύρα ρούχα και κρατώντας πλακάτ και πανό που γράφουν με μεγάλα γράμματα «έγκλημα στον Σταθμό Βενιζέλου», οι πολίτες διαμαρτύρονται για τη σχεδιαζόμενη απόσπαση και απομάκρυνση των αρχαιοτήτων του σταθμού Βενιζέλου.

 Όπως επισημαίνουν, «η απόσπαση των αρχαιοτήτων σημαίνει καταστροφή, απώλεια της αυθεντικότητας, η πόλη σαφώς θα χάσει ένα μνημείο το οποίο είναι μοναδικό, όχι μονάχα για τη Θεσσαλονίκη, αλλά για όλο τον βυζαντινό κόσμο».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Δεν προλαβαίνει να σωθεί ο Ζελένσκι-Οι Ρώσοι προελαύνουν στην Καλίνοβκα και περικύκλωσαν τους Ουκρανούς στην Κρασνογκορόβκα (Βίντεο)

Μόνο απόγνωση είναι νόμος του Κιέβου για απαλλαγή ποινικών ευθυνών σε Ουκρανούς στρατιώτες σε περίπτωση λιποταξίας...