Κοινωνία

H Περιφέρεια Αττικής έκανε το Ελληνικό Πάσχα...καρναβάλι

Τουλάχιστον άστοχη ήταν η έμπνευση της Περιφέρειας Αττικής να γεμίσει την Αθήνα φωτιζόμενους κούνελους. Η “αμερικανιά” της Περιφέρειας δεν ε΄χει περάσει απαρατήρητη βέβαια αφού έχει μετατρέψει κεντρικά σημεία, όπως δίπλα στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, σε...καρναβάλι!

Προφανώς στην Περιφέρεια πίστεψαν πως με λαμπιόνια και κούνελους θα χαρεί ο κόσμος που δεν μπορεί να πάει στο χωριό του.

Μόνο που το Ελληνικό Πάσχα έχει πολλά, όμορφα δικά του έθιμα, δεν χρειαζόταν να σπαταληθούν χρήματα για τόσο κιτς διακόσμηση.

Και το θέμα με το κόστος είναι ένα ακόμη μέγιστο ζήτημα! Ουδείς γνωρίζει πόσο κόστισαν όλα αυτά για να κάνουν στην Περιφέρεια...το κομμάτι τους.

Γιατί αν βγει το πραγματικό κόστος θα έρθει η ώρα που οι Αθηναίοι θα... “κάψουν τον καρνάβαλο” όπως γίνεται μετά από κάθε Απόκριες!

Αν νομίζουν στην Περιφέρεια πως έτσι ενισχύουν τον Τουρισμό γελιούνται!

Γιατί ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, σε παρέμβαση του στις εργασίες του “11th Annual Capital Link Sustainability Forum” με τίτλο “Εστιάζοντας στον Kοινωνικό & Oικονομικό Mετασχηματισμό / Βιώσιμη Ανάπτυξη: Περιβάλλον – Οικονομία – Κοινωνία” είπε μεταξύ άλλων πως : «Η Αττική είναι ένας ασφαλής προορισμός». Πως είναι ασφαλής προορισμός αλλά οι Αθηναίοι απαγορεύεται να κινηθούν μόνο εκείνος το αντιλαμβάνεται προφανώς!

«Μέσα στις προτεραιότητές μας είναι να καταστεί η Αττική ασφαλής για όλους, από κάθε άποψη, στην μετά COVID εποχή, γι' αυτό και προσαρμόζουμε όλες τις πολιτικές και τις πρακτικές μας, προς αυτή την κατεύθυνση, ενισχύοντας όλες τις αναπτυξιακές δυνατότητες στη βάση ενός μεγαλόπνοου έργου με υποδομές και συνέργειες όλων των δήμων, δημιουργώντας ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας τόνισε και πρόσθεσε πως σ΄αυτό το πλαίσιο και σε αγαστή συνεργασία με τους Δήμους δρομολογούνται δράσεις όπως η δημιουργία Κέντρων Πρόληψης Υγείας σε όλη την Αττική. Πρέπει να στείλουμε στην παγκόσμια κοινότητα ένα ισχυρό μήνυμα πως η Αττική μετά την πανδημία θα είναι ένας ασφαλής προορισμός και πρότυπο ευζωίας και προς αυτή την κατεύθυνση όραμά μας είναι να δημιουργήσουμε εδώ και ένα Παγκόσμιο Χωριό Υγείας και ολιστικής Ιατρικής», σημείωσε.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ