Κοινωνία

Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί ακόμη και Μεγάλη Παρασκευή!

Μπορεί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος να έχει υπερασπιστεί τον εμβολιασμό για τον κορονοϊό επανειλλημμένως το τελευταίο διάστημα, αλλά μέγα ζήτημα δημιουργείται με το γεγονός πως ακόμη και την Μεγάλη Παρασκευή, ημέρα πένθους για τους Χριστιανούς, θα συνεχίζονται κανονικά οι εμβολιασμοί στα εμβολιαστικά κέντρα, όπως και το Μεγάλο Σάββατο. 

Η Ελλάδα θα σταματήσει τους εμβολιασμούς μόνο για μια μέρα, κι αυτή θα είναι η Κυριακή του Πάσχα. Για αυτό το θέμα δεν βρήκε χρόνο κατά πως φαίνεται να το συζητήσει η Ιερά Σύνοδος, εκτός και αν ανήκει κι αυτό στο πλαίσιο του “κατ' οικονομίαν”!

Σύμφωνα με πληροφορίες οι εμβολιασμοί θα σταματήσουν σε εθνικό επίπεδο την Κυριακή 2 Μαΐου, όπως αποφασίστηκε σε κυβερνητικό επίπεδο.

Η κυβέρνηση είχε δηλώσει νωρίτερα ότι τα κέντρα εμβολιασμού θα κλείσουν για τέσσερις ημέρες - από τη Μεγάλη Παρασκευή, 30 Απριλίου, έως τη Δευτέρα του Πάσχα, 3 Μαΐου - με την αιτιολογία ότι το προσωπικό υγείας χρειάζεται ξεκούραση.

Η Ελλάδα θα έχει εμβολιάσει 2,5 εκατομμύρια ανθρώπους το Μάιο και 4 εκατομμύρια μέχρι τον Ιούνιο, δήλωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους, γενικός γραμματέας υπεύθυνος για τους εμβολιασμούς.

Πρόσθεσε ότι οι αρχές θα ανοίξουν την πλατφόρμα εμβολιασμού για άτομα ηλικίας 30 έως 39 ετών στις 27 Απριλίου για τρύπημα με το εμβόλιο AstraZeneca.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Σκηνικό έντασης στην Κάσο από τις προκλήσεις των Τούρκων - Πέντε τουρκικά πολεμικά στην περιοχή - Διπλωματικός "πυρετός" για να πέσουν οι τόνοι

Στην περιοχή βρίσκονται η κανονιοφόρος «Αήττητος», η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς», περιπολικό ανοικτής θαλάσσης...