Κοινωνία

Πάσχα...στον ακάλυπτο και με περιορισμούς ατόμων

Με περιορισμούς θα γιορτάσουμε και φέτος το Πάσχα, καθώς η πανδημία του κορονοϊού βρίσκεται ακόμη σε ανησυχητικά επίπεδα.

Έτσι, και το πολυαναμενόμενο, από πολλούς, τραπέζι της Κυριακής του Πάσχα προσαρμόζεται στις ιδιαίτερες αυτές συνθήκες με περιορισμούς και μέτρα.

Ειδικότερα, ανήμερα του Πάσχα δίνεται η -κατ’ εξαίρεση- δυνατότητα συγκέντρωσης δύο οικογενειών, με ανώτερο αριθμό τα εννιά άτομα.

Ωστόσο, αν πρόκειται για εξωτερικό χώρο, καθώς πολλοί θα ψήσουν και φέτος στο μπαλκόνι ή στην αυλή, επιτρέπονται έως 12 άτομα, όπως διευκρίνισε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Όσον αφορά στο μέχρι τι ώρα θα μπορείτε να συμμετάσχετε στο πασχαλινό τραπέζι, σύμφωνα με τις νέες ανακοινώσεις, η απαγόρευση κυκλοφορίας την Κυριακή του Πάσχα θα ξεκινάει κανονικά από τις 21:00.

Από τη Δευτέρα του Πάσχα η απαγόρευση κυκλοφορίας θα αρχίζει στις 23:00.

Σημειώνεται πως σε όσους συμμετέχουν σε τέτοιες συγκεντρώσεις συνιστάται η διενέργεια οικιακού αυτοδιαγνωστικού τεστ κορονοϊού (self test).

Ανάσταση στις 21:00 το προηγούμενο βράδυ

Η Ανάσταση φέτος, μετά και απόφαση της Ιεράς Συνόδου, θα πραγματοποιηθεί στις 21:00, ενώ οι συνθήκες στις εκκλησίες θα είναι διαφορετικές.

Όπως είπε ο Βασίλης Κικίλιας, η εισήγηση προβλέπει έναν πιστό ανά 25τ.μ. εντός του ναού, ενώ σε εξωτερικούς χώρους συστήνεται απόσταση έως 10 μέτρων μεταξύ των ατόμων. Επίσης, υπάρχει σύσταση για διπλή μάσκα ιδιαίτερα εντός των εκκλησιών.

Οι ιερείς και το προσωπικό θα πρέπει να έχουν υποβληθεί σε τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ