Κοινωνία

Lockdown: "Πήχτρα" οι δρόμοι της Αττικής παρά τους περιορισμούς

Το lockdown αντί για περιορισμό στις μετακινήσεις έχει επιφέρει μάλλον τα αντίθετα αποτελέσματα σε ό,τι αφορά την κίνηση στους δρόμους καθώς τα μποτιλιαρίσματα είναι καθημερινό φαινόμενο.


Η κίνηση στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας θυμίζει παραμονές Πάσχα αλλά μιας άλλης εποχής, προ κορονοϊού. Αυτό αποτυπώνεται και στα πλάνα από τους πιο κεντρικούς δρόμους της Αθήνας.


Στη λεωφόρο Θηβών, στα δύο ρεύματα της εθνικής οδού, μέχρι τη Βασιλίσσης Σοφίας, και το κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος, οι δρόμοι είναι έως και μποτιλιαρισμένοι.

Η κίνηση άρχισε να αυξάνεται σταδιακά, κατά 6% με το άνοιγμα των καταστημάτων στις 5 Απριλίου, κατά 15% με το άνοιγμα των Λυκείων και από τις αρχές της εβδομάδας στο 20%. Η διαφορά σε σχέση με την περασμένη Τετάρτη γίνεται αντιληπτή στη σύγκριση του κάθε δρόμου της πρωτεύουσα.

Οι μεγαλύτερες διαφορές σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα εντοπίζονται στη Λεωφόρο Μεσογείων όπου η αύξηση φτάνει το 49,1%, στη Βασιλίσσης Σοφίας με το ποσοστό στο 37,5% και στη Λεωφόρο Κηφισού με 26,4%.

Από το κέντρο στην παραλία

Πάντως, τα Σαββατοκύριακα η κίνηση μεταφέρεται στους δρόμους που οδηγούν στα παραλιακά μέτωπα. Στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης καταγράφηκε άνοδος 57,7% και στην Λεωφόρο Ποσειδώνος 43,9%. Στοιχεία που και αυτά παραπέμπουν στα χρόνια που δεν μας απασχολούσε ο κορονοϊός.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ