Κοινωνία

Κορωπί: Έκλεβαν ηλικιωμένους παριστάνοντας τους αστυνομικούς

Ειδικότερα, συνελήφθησαν σε Παιανία, Ζεφύρι και Αχαρνές μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, τρία άτομα, ηλικίας 33, 19 και 20 ετών, ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Παράλληλα, στη συμμορία συμμετείχαν  και άλλα δύο άτομα που έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.

Οι κατηγορούμενοι από τον περασμένο Δεκέμβριο είχαν συστήσει συμμορία με σκοπό ληστείες και κλοπές. Συγκεκριμένα απογευματινές και βραδινές ώρες με ένα αυτοκίνητο μεγάλη ιπποδύναμης ξεκινούσαν από το Ζεφύρι και το Μενίδι, με στόχο κυρίως οικισμούς στο Κορωπί Αττικής. Στη συγκεκριμένη περιοχή αναζητούσαν σπίτι όπου έμεναν ηλικιωμένοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μόλις εντόπιζαν το σπίτι που ήθελαν έμπαιναν σε αυτό, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, με χειρουργικές μάσκες, κουκούλες και φορώντας γάντια στα χέρια, παραβιάζοντας την είσοδο.

Στις περιπτώσεις των ληστειών, συμπεριφέρονταν, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, με ιδιαίτερη σκληρότητα σε ηλικιωμένους, τους οποίους ακινητοποιούσαν είτε με χρήση σωματικής βίας είτε απειλώντας τους με μαχαίρια. Ένας από τους δράστες τους επιτηρούσε, ενώ οι υπόλοιποι ερευνούσαν τους χώρους και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα, χρυσαφικά και άλλα αντικείμενα αξίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Βίντεο του ΓΕΕΘΑ με τα “βατράχια μας” ως απάντηση στο παραμύθι των γειτόνων “θα έρθουμε ένα βράδυ ξαφνικά” και στους Τούρκους “ψαράδες” του Αιγαίου

Στις 18 Ιουλίου 2024 αναφέρθηκε η παρουσία Εξήντα Τούρκων ψαράδων στο Αιγαίο με 5 από αυτούς γύηρω από την Ζουράφα-Οι...