Κοινωνία

Στην "δαγκάνα" της ΕΛ.ΑΣ απατεώνες που παρίσταναν τους ηλεκτρολόγους

Παρίσταναν τους ηλεκτρολόγους και λήστευαν ηλικιωμένος. Πώς και σε ποιες περιοχές δρούσαν.

Στα χέρια των Αρχών βρίσκονται τρία μέλη σπείρας που παρίστανε τους ηλεκτρολόγους ή τους τεχνικούς Εταιρείας Ηλεκτρικής Ενέργειας και διέπραττε κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων στην Αττική.

Συγκεκριμένα, από το Τμήμα Ασφαλείας Δημοτικού Θεάτρου εξαρθρώθηκε συμμορία που διέπραττε συστηματικά κλοπές και τις βραδινές ώρες της 1ης Απριλίου συνελήφθησαν, σε Φυλή και Καλλιθέα, τρεις ημεδαποί για διακεκριμένες κλοπές κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Την ίδια ώρα, ακόμη ένας άνδρας έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται. Αντιμετωπίζει τις ίδιες κατηγορίες με τους συλληφθέντες.

Ο τρόπος δράσης τους

Όσον αφορά στον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της σπείρας είτε κατά μόνας είτε από κοινού με συνεργούς τους, προσέγγιζαν ηλικιωμένους έξω από τα σπίτια τους και τους συστήνονταν ως ηλεκτρολόγοι ή τεχνικοί.

Έπειτα, χρησιμοποιώντας διάφορες δικαιολογίες (όπως κάποια διαρροή ηλεκτρικού ρεύματος) ξεγελούσαν τα θύματά τους και εισέρχονταν στις οικίες τους ώστε να εξετάσουν την υποτιθέμενη βλάβη.

Αφού έμπαιναν στον χώρο, τους οδηγούσαν κυρίως στην κουζίνα και τους απασχολούσαν με διάφορα προσχήματα, ενώ τα υπόλοιπα μέλη έψαχναν τους χώρους και έκλεβαν κοσμήματα και χρηματικά ποσά.

Σε μία περίπτωση, μάλιστα, έπεισαν ηλικιωμένη να συγκεντρώσει μόνη της τα κοσμήματα και τιμαλφή με τη δικαιολογία πως θα προκαλούσαν πρόβλημα στη διαδικασία επισκευής της υποτιθέμενης βλάβης. Αφού τα πήραν, τράπηκαν σε φυγή.

Δρούσαν από το 2020

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι κατηγορούμενοι είχαν συστήσει και ενταχθεί στη συμμορία τουλάχιστον από τον Σεπτέμβριο του 2020 και η εγκληματική τους δράση εκτείνεται στην περιοχή του Πειραιά αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Έως τώρα, έχουν εξιχνιασθεί εννέα περιπτώσεις κλοπών με την ίδια μεθοδολογία.

Τέλος, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά και οι έρευνες για την εξακρίβωση του εύρους της εγκληματικής τους δραστηριότητας συνεχίζονται.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ