Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Oριστικό: Από Δευτέρα ανοίγει το λιανεμπόριο με sms στο 13032

 Ανανέωση

Κικίλιας: «Προσοχή»

«Να αντέξουμε τις επόμενες εβδομάδες», είπε ακόμη ο υπουργός, ζητώντας κάτι «απλό και δύσκολο: Προσοχή. Όπου κι αν πάτε, όπου κι αν κινηθείτε, με μάσκα. Αυτές τις λίγες εβδομάδες πρέπει να παραμερίσουμε την κούρασή μας εμπρός στον κίνδυνο της απώλειας ζωών. Σας ζητώ για μία ακόμη φορά να προστατευτείτε και να προστατεύσετε τους γύρω σας. Κι εννοώ και τους ανθρώπους του οικογενειακού σας κύκλου», είπε επιπλέον.

Και συνέχισε: «Ανακοινώνω σήμερα την μετατροπή του Θριασίου σε νοσοκομείο covid only. Με στόχο στις 07.04 το Θριάσιο να διαθέτει ήδη 130 απλές κλίνες Covid και 33 ΜΕΘ Covid και σταδιακά να αναπτύξει ως 180 κλίνες Covid».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιπρόσθετα, ο κ. Κικίλιας τόνισε πως οι εμβολιασμοί -1η και 2η δόση- έχουν ξεπεράσει το 1.600.000, ενώ μόνο τον Απρίλιο ο στόχος είναι να γίνουν 1,5 εκατομμύριο εμβολιασμοί και τους επόμενους μήνες ακόμη περισσότεροι.

Τα νέα μέτρα

Στην συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοινώνοντας τα νέα μέτρα.

Είπε ξεκινώντας: «Η κυβέρνηση ύστερα από εισήγηση των επιστημόνων προχωρά σε προσαρμογή των μέτρων. Με δεδομένη την κούραση, το νέο μείγμα των μέτρων με περιορισμούς και επιτήρηση, θα δώσει μικρές ανάσες ελευθερίας. Προϋπόθεση είναι η ατομική ευθύνη και η τήρηση των μέτρων και να αποφευχθούν οι συγκεντρώσεις στα σπίτια και τα πάρτυ.

Μάσκες, αποστάσεις και τήρηση κανόνων υγιεινής. Η πανδημία δείχνει τα δόντια της. Καμία χαλάρωση. Τα μέτρα δεν επιτρέπουν χαλάρωση».

Και ακολούθως ανακοίνωσε:

«Επιτρέπεται από 05.04.2021 το λιανεμπόριο πλην των εμπορικών με χρήση ειδικού κωδικού και ως 3 ώρες συνολικά. Πώληση εκτός καταστήματος με ραντεβού και εντός καταστήματος (1 πελάτης ανά 25 τετραγωνικά και μέγιστο όριο 20 πελάτες) με ραντεβού.

Από Σάββατο 03.04 και μόνο τα σαββατοκύριακα θα επιτρέπεται η μετακίνηση με το SMS 6 ως 3 άτομα.

 

Αρχικό κείμενο

 

Ανακοινώσεις για τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό θα κάνουν από λεπτό σε λεπτό από το υπουργείο Υγείας ο αρμόδιος υπουργός Βασίλης Κικίλιας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Η ανησυχία των ειδικών αυξάνεται καθώς στα ύψη παραμένουν τα κρούσματα και σήμερα (31/3) όπως προκύπτει από την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, που φτάνουν τα 3.616 το τελευταίο 24ωρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Aνοιχτά καταστήματα με sms στο 13032 εισηγήθηκαν οι ειδικοί στη σύσκεψη που ξεκίνησε το μεσημέρι της Τετάρτης, 31 Μαρτίου. Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες, το λιανεμπόριο θα ανοίξει από τη Δευτέρα, 5 Απριλίου, και οι αγορές θα γίνονται μόνο με μήνυμα στο 13032 και όχι στο 13033. Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες, οι ειδικοί έθεσαν δύο πολύ βασικά ζητήματα για να ανοίξει το λιανεμπόριο.

Αυτά είναι: 

  • Όχι συνωστισμός στους δρόμους
  • Rapid test μια φορά την εβδομάδα για τους εργαζόμενους στο λιανεμπόριο 

Επομένως, τα καταστήματα και όχι τα mall θα είναι ανοιχτά από τη Δευτέρα, 5 Απριλίου, και οι αγορές θα γίνονται με sms στο 13032, όπως είχαν ζητήσει τόσο ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης, όσο και ο γενικός γραμματέας Εμπορίου, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, οι οποίοι, μάλιστα, είχαν επισημάνει ότι όποτε και αν ανοίξει το λιανεμπόριο αυτό θα γίνει με μήνυμα στο 13032 και όχι με click away. 

Παρακολουθείστε ζωντανά τις ανακοινώσεις:

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ