Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης το Aμερικανικό πλοίο “OCEAN GLORY”

Φτάνει αύριο Δευτέρα στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης το αμερικανικό πλοίο “OCEAN GLORY”, προκειμένου να φορτώσει στρατιωτικό υλικό που ήδη έφτασε τις προηγούμενες ημέρες στην περιοχή και προέρχεται από πολλές περιοχές της Ευρώπης.

Τα οχήματα αυτά και κάποια οπλικά συστήματα, χρησιμοποιήθηκαν στην προηγούμενη στρατιωτική άσκηση του ΝΑΤΟ σε διάφορες περιοχές των Βαλκανίων και της Ευρώπης γενικότερα και αποτελεί επιλογή των ΗΠΑ να διακινείται επίσης από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Το “OCEAN GLORΥ” δεν είναι τόσο μεγάλο όσο το “θηριώδες “ENDURANCE” που είχε έρθει πριν λίγο καιρό, αλλά ξεκίνησε από τη Νέα Ορλεάνη και αυτή την στιγμή πλέει στο Αιγαίο. Μάλιστα στο Marine Traffic.com γράφεται από λάθος ότι έχει προορισμό την Οδησσό της Ουκρανίας όπου θα φτάσει στις 24 Μαρτίου, αλλά αύριο θα βρίσκεται στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, χωρίς να αποκλείεται να μεταβεί και στην ουκρανική πόλη.

Η έλλειψη αποθήκης καυσίμων, στερεί από το “Δημόκριτος” πτήσεις τσάρτερ άφιξης Αμερικανών στρατιωτών

Όπως επισημαίνει το evrosnews.gr, συγχρόνως βρίσκονται σε εξέλιξη οι επιχειρήσεις μεταφοράς Αμερικανικών στρατευμάτων για την μεγάλη ΝΑΤΟϊκή άσκηση DEFENDER-Europe 21, για την οποία εκτός των ελικοπτέρων που ήδη βλέπουν σχεδόν καθημερινά οι Εβρίτες να πετούν από Αλεξανδρούπολη προς Ρουμανία, θα μετακινηθούν και 28.000 Αμερικανοί στρατιώτες.

Δυστυχώς, η συντριπτική πλειοψηφία τους ενώ θα μπορούσε να μετακινηθεί μέσω του αεροδρομίου “Δημόκριτος” της Αλεξανδρούπολης, δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί, επειδή δεν υπάρχουν οι απαραίτητες αποθήκες καυσίμων για να εξυπηρετήσουν τις πτήσεις τσάρτερ οι οποίες θα τους έφερναν.

Έτσι τα αεροπλάνα προσγειώνονται στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης και από εκεί οδικώς κινούνται προς τον Έβρο και στη συνέχεια στις βαλκανικές χώρες. Ελάχιστοι έφτασαν και στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης και εξυπηρετήθηκε η πτήση τους με καύσιμα του ελληνικού στρατού, όμως αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει συνέχεια και για μεγάλο αριθμό πτήσεων.

Πρόκειται για το γνωστό πρόβλημα που δημιουργήθηκε από το 2018 με απόφαση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η οποία δεν επιτρέπει να προσγειώνονται πτήσεις από το εξωτερικό, λόγω έλλειψης αποθηκών καυσίμων.

Ένα θέμα που πολλοί τοπικοί θεσμικοί παλεύουν να λύσουν μήνες τώρα και ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει αν και πότε θα λυθεί.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Δεν προλαβαίνει να σωθεί ο Ζελένσκι-Οι Ρώσοι προελαύνουν στην Καλίνοβκα και περικύκλωσαν τους Ουκρανούς στην Κρασνογκορόβκα (Βίντεο)

Μόνο απόγνωση είναι νόμος του Κιέβου για απαλλαγή ποινικών ευθυνών σε Ουκρανούς στρατιώτες σε περίπτωση λιποταξίας...