Κοινωνία

Χαλάρωση μέτρων: Ανοίγουν οι μητροπολιτικοί ναοί για τρεις ημέρες

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την ενημέρωση για τον κορονοϊό, αναμένεται να ανακοινωθεί οτι θα ανοίξουν την Κυριακή της Ορθοδοξίας, την ημέρα του Ευαγγελισμού και την Παρασκευή για τους πρώτους Χαιρετισμούς.

Το άνοιγμα αφορά μόνο στους μητροπολιτικούς ναούς και θα επιτρέπεται ένας πιστός ανά 25 τ.μ.

Οι κληρικοί και οι ψάλτες που θα συμμετάσχουν στη Θεία Λειτουργία θα πρέπει είτε να έχουν κάνει το εμβόλιο ή να κάνουν rapid test για τον κορονοιό.

Αλλάζει η ώρα απαγόρευσης κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα 

Τα μέτρα θα ανακοινωθούν το απόγευμα από το υπουργείο Υγείας, με συνέντευξη Τύπου του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη και του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρτσου. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Reader.gr, έχει «κλειδώσει» η παράταση 2 ωρών για την απαγόρευση της κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα. Έτσι η απαγόρευση κυκλοφορίας, θα ξεκινά όχι πλέον από τις 19:00 αλλά από τις 21:00. 

«Κλειδωμένο» μοιάζει και το άνοιγμα των κομμωτηρίων από τη Δευτέρα, ενώ στην ίδια κατεύθυνση κινούνται και οι αρχαιολογικοί χώροι. 

Τέλος, για τον κωδικό 6, η σωματική άσκηση φαίνεται πως παραμένει με τον ισχύοντα περιορισμό της μη χρήσης οχήματος. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Σκηνικό έντασης στην Κάσο από τις προκλήσεις των Τούρκων - Πέντε τουρκικά πολεμικά στην περιοχή - Διπλωματικός "πυρετός" για να πέσουν οι τόνοι

Στην περιοχή βρίσκονται η κανονιοφόρος «Αήττητος», η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς», περιπολικό ανοικτής θαλάσσης...
νεκροί Βρετανοί στρατιώτες
Ένοπλες Συρράξεις 0

Αιματοχυσία στην Οδησσό! Ρωσικοί πύραυλοι αποδεκάτισαν επίλεκτη βρετανική μονάδα SAS -40 νεκρούς και τραυματίες αναφέρει Ισπανός

Παράλληλα, ρωσικές πηγές μιλούν για την εξουδετέρωση 50 Γάλλων και άλλων μισθοφόρων του ουκρανικού στρατού στο Χάρκοβο...