Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Άρση του lockdown: Ποια καταστήματα ανοίγουν

Σύμφωνα με πληροφορίες, σταματά όπως είχαμε γράψει και σε προηγούμενα ρεπορτάζ ο χιλιομετρικός περιορισμός των δυο χιλιομέτρων με τον αριθμό 6 στο 13033 για περίπατο ή άσκηση. 

Ποιες αλλαγές έρχονται 

 

Σε αυτό το πλαίσιο, κατά τις ίδιες πληροφορίες, το πιθανότερο σενάριο είναι να μετατοπιστεί η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 7 στις 9 το βράδυ τα Σαββατοκύριακα, ενώ θα εξεταστεί το ωράριο για την υπόλοιπη εβδομάδα.

Επιπλέον, αναμένεται να υπάρξει εισήγηση να επιτραπεί η μετακίνηση με αυτοκίνητο για τον κωδικό 6 στο 13033. Παράλληλα, όσον αφορά τα καταστήματα, η πιθανότερη εκδοχή αφορά εισήγηση για άνοιγμα κομμωτηρίων και καταστημάτων περιποίησης νυχιών από την ερχόμενη Δευτέρα 22 Μαρτίου.

Στο τραπέζι βρίσκεται επίσης και το άνοιγμα των αρχαιολογικών χώρων, το οποίο, ωστόσο θεωρείται λιγότερο πιθανό σενάριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όσο αφορά το λιανεμπόριο θα συζητηθεί την άλλη Παρασκευή για το πότε και πώς θα ανοίξει, και πάντοτε ανάλογα με την πορεία των κρουσμάτων, ενώ η απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων πάει πιο πίσω. Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε την Τετάρτη κάποιες αλλαγές στα μέτρα «ώστε να γίνουν εκ νέου ενεργοί οι πολίτες μας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα κυβερνητικά μέτρα κινούνται σε δυο άξονες. Αφενός, στην τήρηση των μέτρων που έχουν αποτέλεσμα, την ενίσχυση του ΕΣΥ και την αύξηση των τεστ, όπου υπάρχει μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο.

Αφετέρου, λαμβάνοντας υπόψη και την κόπωση των πολιτών, κατεύθυνση είναι η επανεκκίνηση δραστηριοτήτων με μικρή επίπτωση στην επιδημιολογική καμπύλη. 

Μαζική διενέργεια τεστ 



Πολύ σημαντικό ρόλο στη νέα στρατηγική του υπουργείου Υγείας έχει η μαζική διενέργεια τεστ Covid, μοριακών ή rapid, ώστε να υπάρχει έγκαιρη ιχνηλάτηση πιθανών εστιών υπερμετάδοσης του κορωνοϊού στην κοινότητα και να λαμβάνονται τα κατάλληλα στοχευμένα μέτρα που θα αποτρέπουν την υπερμετάδοση.
  

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ