Κοινωνία

Καβάλα: Χειμερινοί κολυμβητές έσωσαν δελφίνι

«Όταν υπάρχουν άνθρωποι με ψυχή και θέληση, τα αποτελέσματα είναι πάντα τέλεια», γράφει στον προσωπικό λογαριασμό της στο Facebook η Μυρσίνη Χρυσαφούδη, κάτοικος της Κάριανης του δήμου Παγγαίου Καβάλας

Τα λόγια της δικαιολογούνται απολύτως από τις εικόνες που παραθέτει: μια πολύ συγκινητική επιχείρηση διάσωσης δελφινιού που έγινε χθες (11/2) το μεσημέρι στην παραλία της περιοχής, με την ίδια να την καταγράφει σε βίντεο: 

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2863118573971272&id=100008194723662

 

Το χρονικό 

Χειμερινοί κολυμβητές εντόπισαν ένα δελφίνι να έχει κολλήσει στα ρηχά και να αδυνατεί να βρει τον δρόμο του για να επιτρέψει στο πέλαγος. Λίγες ώρες νωρίτερα και λίγα μέτρα πιο κάτω, αλλά στην ίδια παραλία, είχαν εντοπίσει νεκρό ένα άλλο δελφίνι.

Μόλις εντοπίστηκε το ζωντανό δελφίνι, που για ώρα πάλευε με τα κύματα, ενημερώθηκε ο πρόεδρος του κυνηγετικού συλλόγου Ελευθερούπολης Γιώργος Ρηνώτας, ο οποίος μετέβη αμέσως στο σημείο, μαζί με τον αδερφό του. Στο ίδιο σημείο βρέθηκαν άντρες του Λιμενικού Σώματος και του φιλοζωικού συλλόγου της παραλίας Οφρυνίου (Τούζλα).

Όταν εντοπίστηκε το δελφίνι υπήρξε αρχικά μια συντονισμένη προσπάθεια για να το επαναφέρουν στο νερό, στο φυσικό του περιβάλλον, ώστε να επιζήσει, αυτό όμως έβγαινε ξανά και ξανά στη στεριά παρασυρόμενο προφανώς από τα θαλάσσια ρεύματα.

Όταν τελικά διαπιστώθηκε ότι στο σημείο που η θάλασσα είχε βγάλει το δελφίνι αυτό δεν θα μπορούσε να επιστρέψει πίσω λόγω και των ισχυρών νοτιάδων που έπνεαν στην περιοχή, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλά ρεύματα, αποφασίστηκε η μεταφορά του στο λιμάνι.

Όλοι μαζί βοήθησαν και μ’ ένα φορτηγό αυτοκίνητο έγινε η μεταφορά. Εκεί, τα νερά ήταν ήρεμα, οπότε αφέθηκε και πάλι ελεύθερο αρχικά να αναρρώσει και να ξεκουραστεί από την περιπέτειά του και στη συνέχεια το βοήθησαν να κολυμπήσει στην ανοιχτή θάλασσα. Μάλιστα, τόσο οι εθελοντές όσο και το λιμενικό περίμεναν για αρκετή ώρα έως ότου βεβαιωθούν ότι το πανέμορφο αυτό θαλάσσιο θηλαστικό είναι απόλυτα ασφαλές.

Όταν υπάρχουν άνθρωποι

«Όταν υπάρχουν άνθρωποι με ψυχή και θέληση τα αποτελέσματα είναι πάντα τέλεια!!!!

Σήμερα στην παραλία Κάριανης βρέθηκε ένα νεκρό δελφίνι στην ακροθαλασσιά.

Περαστικός ενημέρωσε τον πρόεδρο του κυνηγετικού Συλλόγου Ελευθερούπολης Ρηνώτα Γεώργιο και αυτός άμεσα παραβρέθηκε στο σημείο μαζί με τον αδερφό του όπου σε συνεργασία με τον Δήμος Παγγαίου και το Λιμενικό Σώμα βοήθησαν στην απομάκρυνση του.

Στην προσπάθεια αυτή διαπιστώθηκε ότι υπήρχε και ένα δεύτερο δελφίνι ζωντανό, στην θάλασσα που τα κύματα το βγάζανε στη στεριά.  

Περαστικοί που βρέθηκαν στο σημείο συνεργάστηκαν άψογα και μετά από 3-4 προσπάθειες, να το επαναφέρουν στο νερό, στο φυσικό του περιβάλλον, για να επιζήσει αυτό ξανά έβγαινε στη στεριά.

Με συντονισμένες προσπάθειες του Δήμου Παγγαίου, του Λιμενικού Σώματος, της φιλοζωικής παραλίας Οφρυνίου και φυσικά των πολιτών που βρέθηκαν τυχαία στο σημείο, το δελφίνι μεταφέρθηκε στο λιμάνι όπου αφέθηκε στα ήρεμα νερά να χαλαρώσει , να αναρρώσει από την περιπέτεια του και να φύγει να διασχίσει ξανά τη θάλασσα...

Ευχαριστώ από καρδιάς όλους για τη βοήθεια διότι οι υπεύθυνοι ήταν σε άδεια και όλοι εμείς οι ‘’ανεύθυνοι’’ του δώσαμε τη ζωή», γράφει η κ. Χρυσαφούδη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία 0

Επεισόδιο στην Τουρκία με την Δέσποινα Βανδή: Aκύρωσε συναυλία όταν οι Τούρκοι διοργανωτές ανήρτησαν αφίσα του Ατατούρκ - Η απάντησή της

Μόλις η Δέσποινα Βανδή κατάλαβε πως στον χώρο ήταν αναρτημένο ένα πόστερ με την εικόνα του Κεμάλ Ατατούρκ ακύρωσε την...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Δεν προλαβαίνει να σωθεί ο Ζελένσκι-Οι Ρώσοι προελαύνουν στην Καλίνοβκα και περικύκλωσαν τους Ουκρανούς στην Κρασνογκορόβκα (Βίντεο)

Μόνο απόγνωση είναι νόμος του Κιέβου για απαλλαγή ποινικών ευθυνών σε Ουκρανούς στρατιώτες σε περίπτωση λιποταξίας...