Κοινωνία

Οι Θεσσαλονικείς βγήκαν για ψώνια: Ουρές έξω από τα καταστήματα

Άνοιξαν σήμερα (18/1) και πάλι τα καταστήματα στη Θεσσαλονίκη. Παρά το τσουχτερό κρύο, οι πολίτες ξεχύθηκαν στους δρόμους για να κάνουν τις αγορές τους και να εκμεταλλευτούν τις εκπτώσεις.

Στην αγορά στο κέντρο της πόλης ξεχύθηκαν πολλοί Θεσσαλονικείς σήμερα, πρώτη ημέρα ανοίγματος της αγοράς, αναμένοντας την είσοδό τους σύμφωνα με τα τετραγωνικά, φορώντας μάσκα και τηρώντας τις αποστάσεις.

Σε αρκετά καταστήματα δημιουργήθηκαν ουρές με τους καταναλωτές να περιμένουν υπομονετικά πάρα τις χαμηλές θερμοκρασίες για να μπουν και να αγοράσουν προϊόντα.

Μία νεαρή κοπέλα που βρισκόταν στην ουρά έξω από εμπορικό γνωστής αλυσίδας ένδυσης είπε ότι «προχωράει η ουρά» κι ότι ήταν η επόμενη για να περάσει.

Η εικόνα με τους Θεσσαλονικείς να κρατούν σακούλες με ψώνια στα χέρια θύμισε εποχές προ κορονοϊού ενώ ο εμπορικός κόσμος περιμένει να δει τα αποτελέσματα του ανοίγματος.

«Η αγορά άνοιξε και οι εκπτώσεις στα είδη είναι πάρα πολύ καλές. Αυτή τη βδομάδα θα δούμε πώς θα ανταποκριθεί ο κόσμος, είναι σημαντική» είπε στο Sputnik o αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Κοσμάς Καλογιάννης.

Η παρουσία της αστυνομίας είναι έντονη προκειμένου να τηρεί ο κόσμος τα μέτρα ενώ διενεργούνται και έλεγχοι για αποστολή SMS στο 13033 και για χρήση μάσκας.

Αγορά με... μέτρα και διορία

Υπενθυμίζεται ότι ρολά ανέβασαν ξανά, σήμερα, τα καταστήματα σε ολόκληρη την Ελλάδα, με την προσδοκία ότι η επαναλειτουργία του λιανεμπορίου θα δώσει κάποια «ανάσα» στην αγορά, εν μέσω της πανδημίας και του lockdown που έχει «βυθίσει» την οικονομία.

Εντούτοις, τόσο οι καταστηματάρχες όσο και οι καταναλωτές καλούνται να ακολουθήσουν μια σειρά από μέτρα.

Τα μέτρα τους για το άνοιγμα των καταστημάτων τους με ασφάλεια, εν μέσω του κορονοϊού, λαμβάνουν οι επιχειρηματίες. Το καινούριο με το τωρινό άνοιγμα των καταστημάτων είναι το χρονικό περιθώριο δύο ωρών που δίδεται στους πολίτες για να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους. Έτσι, οι καταναλωτές θα έχουν στη διάθεσή τους δύο ώρες για να μεταβούν στο κατάστημα και να κάνουν τις αγορές τους.

Οι πολίτες θα πρέπει να έχουν στην κατοχή τους σχετική βεβαίωση ή με χειρόγραφη δήλωση ή να αποστείλουν τον κωδικό 2 με SMS στο 13033.

Το ωράριο λειτουργίας τους είναι 07:00-20:00, ενώ προαιρετική είναι η λειτουργία τους και την ερχόμενη Κυριακή, 24 Ιανουαρίου. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ