Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Κορονοϊός: LIVE η ενημέρωση

Το εμβόλιο κατά του κορονοϊού είναι… εδώ κι από σήμερα οι συμπολίτες μας άνω των 85 ξεκινούν να κλείνουν τα ραντεβού τους.

Στο κλίμα αυτό, ζωντανά ενημερώνουν από το υπουργείο Υγείας η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, για το πρόγραμμα του εμβολιασμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Μαζί τους και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, ο οποίος εξηγεί βήμα – βήμα πώς θα λειτουργήσει η πλατφόρμα emvolio.gov.gr στην οποία από σήμερα, Δευτέρα 11.01.2021, οι άνω των 85 ετών μπορούν να κλείνουν το ραντεβού τους για το… τσίμπημα.

Τον λόγο πήρε αρχικά η κυρία Θεοδωρίδου, η οποία εξήγησε το γιατί οι άνω των 85 ετών πήραν… σειρά μετά τους υγειονομικούς, σημειώνοντας πως το εμβόλιο θα γίνει σε δύο δόσεις.

Η πρώτη «γνωρίζει» στο ανοσοποιητικό μας σύστημα το αντιγόνο του εμβολίου. Μετά την πρώτη δόση, αυτή που ορίζεται να γίνει μετά από 21 μέρες, υπάρχει μια ετοιμότητα για πιο μακρόχρονη ανοσία.

Οι δύο δόσεις στοχεύουν στην πλήρη ανοσοοποίηση και αν κάποιος δεν πάρει την δεύτερη δόση, τότε ο εμβολιασμός θα είναι ανεπαρκής.

Κορονοϊός: Δείτε LIVE εικόνα από την ενημέρωση:

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Αγρίεψε το ελληνικό υπουργείο Άμυνας στη διαρροή των Τούρκων περί «ευχαριστιών»: Δεν σας σεβαστήκαμε και ούτε θα σας σεβαστούμε

«Ουδείς «σεβασμός» επεδείχθη ή θα επιδειχθεί στο μέλλον από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις σε παράνομες ενέργειες της...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Έρχεται Αρμαγεδδών-Ο Πούτιν θυμήθηκε το 1941 και έδωσε εντολή να μετακινηθούν κρατικές εταιρείες από τη Μόσχα στα “Ουράλια”

Εξόντωση δεκάδων μισθοφόρων του Κιέβου στην πόλη Νίζιν από τις ρωσικές δυνάμεις μαζί με ανατίναξη αποθήκης βαλλιστικών...