Ναρκωτικά
Κοινωνία

Διακίνηση ναρκωτικών: Συμμορία 19 ατόμων δρούσε στην Γκράβα

Στη δημοσιότητα δόθηκαν κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες των 19 κατηγορούμενων ως μελών εγκληματικής οργάνωσης, που χρησιμοποιώντας ως βάση το Άλσος Φιλαδέλφειας και σχολικό συγκρότημα στο Γαλάτσι, διακινούσαν ναρκωτικά στις περιοχές αυτές και στο κέντρο της Αθήνας και η οποία εξαρθρώθηκε την 27-11-2020 από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

Πρόκειται για τους συλληφθέντες:

QYTYKU VIKTORIO του ARDIAN και της MALTINDA, αλβανικής καταγωγής.

HAJREDINI ELSON του ARBEN και της HASANI PAULINA, αλβανικής καταγωγής.

MYKYTA VIKTOR του ROMAN και της ALLA, ουκρανικής καταγωγής.

ELKHAYIT MAUMEN του HAMDY και της MAHASEN, αιγυπτιακής καταγωγής.

ΣΥΛΛΑΙΔΗ ΣΩΤΗΡΙΟ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ και της ΔΑΦΝΗΣ, ελληνικής καταγωγής.

ΑΛΕΒΙΖΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ και της ΠΟΛΥΞΕΝΗΣ, ελληνικής καταγωγής.

ΚΟΥΛΟΥΜΠΗ ΚΙΜΩΝΑ του ΑΝΤΩΝΙΟΥ και της ΕΛΕΝΗΣ, ελληνικής καταγωγής.

CARERI ΤΣΑΠΕΡΗΣ JORGAG ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ του KONSTANTIN και της MARINELLA, αλβανικής καταγωγής

ΤΑΜΠΟΥΡΑΤΖΗ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ και της ΑΝΝΑΣ, ελληνικής καταγωγής.

ΤΣΑΜΠΟΚΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟ του ΙΩΑΝΝΗ και της ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΥΛΑΣ, ελληνικής καταγωγής.

KAMIENIECKI KONRAD STANISLAW του JERZY και της IWONA, πολωνικής καταγωγής.

ΛΟΝΤΙΓΚΙΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ και της ΝΑΤΑΛΙΑΣ, ελληνικής καταγωγής.

ΚΟΝΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ του ΣΤΕΦΑΝΟΥ και της ΔΗΜΗΤΡΑΣ, ελληνικής καταγωγής.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στη διερεύνηση της συμμετοχής των ανωτέρω και σε άλλες αξιόποινες πράξεις, στην αξιοποίηση πληροφοριών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ασύλληπτων και αταυτοποίητων μελών της οργάνωσης και στην ανακάλυψη μισθωμένων χώρων που χρησιμοποιούσε η οργάνωση ως χώρο αποθήκευσης των ναρκωτικών ουσιών.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-8695542 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.


Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση είναι χρονικής διάρκειας μέχρι 7-6-2021, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου δεν επιτρέπεται και αντίκειται στο νόμο, η διατήρηση ή/και αναπαραγωγή της δημοσιοποίησης των παραπάνω στοιχείων.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών σχημάτισαν μία ογκωδέστατη δικογραφία 185 σελίδων, στην οποία καταγράφεται «καρέ-καρέ» η δράσης της οργάνωσης των 22 μελών, που χρησιμοποιούσαν για τις μεταξύ τους συνομιλίες διαδικτυακές εφαρμογές ενώ άλλαζαν συχνά κινητά για λόγους προστασίας. Συνολικά κατάφεραν να πραγματοποιήσουν 850 παράνομες συναλλαγές με ναρκωτικά, ενώ τα κέρδη των διακινητών υπολογίζονταν σε περίπου 310.000 ευρώ. Είναι χαρακτηριστικό πως ένα μέλος της οργάνωσης απειλούσε ένα «μικρότερο μέλος» για λεφτά που του… χρώσταγε από τη διακίνηση ναρκωτικών.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ