Υπάρχουν πολλά θετικά στα νέα μέτρα. Είναι εξαιρετικά θετικό ότι αυξήθηκε η τηλεργασία και θα πρέπει ίσως να αυξηθεί περισσότερο. Θετικό ότι κλείνουν την εστίαση, παρά το ότι καταλαβαίνω την αντίδραση και τη δυσκολία των επιχειρηματιών και των εργαζομένων, και γενικά και το ότι μοιράστηκαν οι περιφέρειες σε δύο ώστε όλοι να είμαστε σε επαγρύπανση. Ελπίζω να αποδειχθούν επαρκή, θα ήθελα να δω μερικά ακόμη πράγματα όπως για παράδειγμα τη βελτίωση στα ΜΜΜ,
τη συνταγογράφηση στα τεστ και θα έβλεπα και κάποια επιδόματα σε κάποιους ανθρώπους που θα διαγνωστούν θετικοί και εξαρτάται η αμοιβή τους από την φυσική τους παρουσία και δεν καλύπτονται από το ΙΚΑ. Αυτά θα βοηθούσαν πάρα πολύ, όπως επίσης επειδή φαίνεται ότι βαίνουμε προς έλλειψη και λειτουργών υγείας, θα μπορούσαν να επαναπροσληφθούν άνθρωποι που πρόσφατα πήραν σύνταξη ή να μην συνταξιοδοτηθούν όσοι έχουν συμπληρώσει τα χρόνια μέχρι να ξεπεραστεί η δυσκολία" δήλωσε η Αθηνά Λινού, καθηγήτρια Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντολογικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis. Μιλώντας στον Realfm 97,8 και στον Νίκο Χατζηνικολάου ανέφερε ότι "η απαγόρευση κυκλοφορίας θα έπρεπε να είναι αρκετά νωρίτερα. Όταν τα καταστήματα κλείνουν στις 21:00 δεν υπάρχει λόγος να είσαι έξω, θα δημιουργηθεί αυτόματα συνωστισμός".
"Αν σταματήσει η κυκλοφορία από τις 9 μ.μ. θα είναι πολύ δύσκολο να φύγει κανείς" πρόσθεσε. "Η απόφαση για lockdown ή για μέτρα που αφορούν τους πολίτες δεν είναι δουλειά του επιδημιολόγου. Αυτό που μπορώ να πω με αρκετά μεγάλη βεβαιότητα είναι ότι αν δεν λυθεί το πρόβλημα του συνωστισμού και η καθολική εργασία εξ αποστάσεως θα έχουμε αύξηση των κρουσμάτων" υπογράμμισε. "Η τηλεργασία είναι κλειδί και θα έπρεπε να είναι στο 90% και όχι στο 50%. Και η κάλυψη των 15 ημερομισθίων θα βοηθήσει αρκετά" τόνισε.