14χρονος μαθητής
Κοινωνία

Ελεύθερος ο 14χρονος μαθητής που κρατούνταν τέσσερις ημέρες στη ΓΑΔΑ

Αθώος κρίθηκε από τις δικαστικές Αρχές ο 14χρονος ο οποίος είχε συλληφθεί την περασμένη Πέμπτη στο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο και κρατούνταν στη ΓΑΔΑ.

Ελεύθερος αφέθηκε ο 14χρονος μαθητής ο οποίος συνελήφθη κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού συλλαλητηρίου της Πέμπτης και κρατούνταν έκτοτε στη ΓΑΔΑ.

Ο νεαρός, ο οποίος ήταν αντιμέτωπος με κατηγορίες περί ρίψης μολότοφ και πετρών κατά των αστυνομικών δυνάμεων στα επεισόδια που σημειώθηκαν στο συλλαλητήριο, κρίθηκε αθώος από τις δικαστικές Αρχές. 

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο νεαρός αναφέρθηκε και στις συνθήκες στις οποίες κρατούνταν από την ημέρα της σύλληψης του, λέγοντας πως ήταν στο ίδιο κελί με άλλα τρία άτομα και κοιμόταν στο πάτωμα.

Στο εδώλιο μαζί με τον 14χρονο κάθισαν και τέσσερις άλλοι μαθητές.

Έξω από το δικαστήριο είχαν συγκεντρωθεί, εις ένδειξη συμπαράστασης, καθηγητές, μαθητές αλλά και βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ.

Νωρίτερα σήμερα η μητέρα του νεαρού είχε μιλήσει για τις κατηγορίες με τις οποίες ήταν αντιμέτωπος και σημείωσε: «Θεωρώ ότι ήταν μια άτυχη στιγμή, εκεί που βρέθηκε», ενώ ζήτησε να γυρίσει σπίτι το παιδί της.

Η ανακοίνωση του σχολείου του μαθητή

Παράλληλα, το σχολείο του, σε ανακοίνωσή του αναφέρθηκε στο τι έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου. 

«Πλησιάζοντας στον χώρο της κινητοποίησης πέρασε σωματικό έλεγχο όπως και εκατοντάδες άλλοι μαθητές. Στο Σύνταγμα για κακή του τύχη βγαίνοντας από κατάστημα εστίασης τον σταματάνε μαζί με άλλους μαθητές. Του κάνουν σωματική έρευνα  για δεύτερη  φορά και πάλι δεν του βρίσκουν τίποτα», σημείωνε, ενώ έκανε λόγο για «ένα εξαιρετικό παιδί, με ήπιο και ευγενικό χαρακτήρα».

«Θεωρούμε απαράδεκτο παιδιά 14χρονών να σέρνονται στα κρατητήρια και στα δικαστήρια και να αντιμετωπίζονται ως εγκληματίες μόνο και μόνο γιατί θέλουν να εκφράσουν ελεύθερα τη γνώμη τους. Δεν μπορεί η μόνη απάντηση απέναντι στα αιτήματα των μαθητών να είναι η βία, η ποινικοποίηση των αγώνων και οι εισαγγελικές παρεμβάσεις».
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Η απαρχή της Νεοθωμανικής αυτοκρατορίας είναι γεγονός, η Τουρκία στέλνει το Ορούτς Ρέις στη Σομαλία να ψάξει για φυσικό αέριο και πετρέλαιο

Η Σομαλία έχει παραχωρήσει τα χωρικά της ύδατα στην Τουρκία ενώ η Άγκυρα διατηρεί μια τεράστια βάση στην Αφρικανική...
Κοινωνία 0

Επεισόδιο στην Τουρκία με την Δέσποινα Βανδή: Aκύρωσε συναυλία όταν οι Τούρκοι διοργανωτές ανήρτησαν αφίσα του Ατατούρκ - Η απάντησή της

Μόλις η Δέσποινα Βανδή κατάλαβε πως στον χώρο ήταν αναρτημένο ένα πόστερ με την εικόνα του Κεμάλ Ατατούρκ ακύρωσε την...