ΡΟΜΑ επεισόδια
Κοινωνία

«Fake news» πυροδότησαν «εξέγερση» Ρομά με σοβαρά επεισόδια σε όλη τη χώρα

Η κυκλοφορία της πληροφορίας πως ο 63χρονος που πυροβόλησε και σκότωσε 18χρονο στην Πιπερίτσα Μεσσήνης αφέθηκε ελεύθερος, προκάλεσε την «εξέγερση» των Ρομά σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, των εκτεταμένων επεισοδίων προηγήθηκε η διάδοση μέσω των social media fake news που ήθελε τον 63χρονο να είχε αφεθεί ελεύθερος. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει καθώς πήρε τον δρόμο για τις φυλακές μετά την τετράωρη απολογία του ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα στο δικαστικό μέγαρο Καλαμάτας.

Έξω από τα δικαστήρια είχαν συγκεντρωθεί 250 Ρομά που ζητούσαν «δικαιοσύνη για τον Χρήστο» καθώς επίσης και 10 άτομα που φώναζαν «ήρωας» για τον 63χρονο με αποτέλεσμα να υπάρξει μικρή ένταση.

Ιδιαίτερα τεταμένο  ήταν το κλίμα στη Λαμία το βράδυ της Παρασκευής, κατά τη διάρκεια των αντιδράσεων για τη δολοφονία του 18χρονου.

Συγκεντρωμένοι Ρομά επιτέθηκαν με σίδερα και πέτρες σε διερχόμενα αυτοκίνητα στον κυκλικό κόμβο στην περιοχή της Έκθεσης Λαμίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο αυτοκίνητα δέχθηκαν σοβαρή επίθεση το ένα με πέτρες και το άλλο με σιδερένια λοστάρια με αποτέλεσμα σπασμένα τζάμια και φθορές στο αμάξωμα. Μάλιστα στο ένα αυτοκίνητο επέβαινε και μικρό παιδί σε καθισματάκι, σύμφωνα με το lamiareport.gr.

Οι εξαγριωμένοι Ρομά επιτέθηκαν και σε άλλα δύο οχήματα πριν διαλυθούν για να αποφύγουν την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων. Κατά τη φυγή τους προκάλεσαν ζημιές στο περίπτερο έναντι του Εφετείου Λαμίας.

Eπεισόδια έγιναν σε Αχαρνές, Ζεφύρι, Ασπρόπυργο και Κορινθία. Στις περιοχές μετέβησαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

https://www.facebook.com/massimos.tsalouhos/videos/10158910629298993/?t=0

Οι Ρομά στην περιοχή των Αχαρνών ακινητοποίησαν διερχόμενο όχημα περαστικού στο οποίο επέβαιναν και τα παιδιά του και το αναποδογύρισαν με τον πατέρα να δέχεται ξυλοδαρμό.

Βίντεο από το Ζεφύρι:

https://www.youtube.com/watch?v=x9JgqtRIHcs&feature=emb_titlehttps://www.youtube.com/watch?v=xD0JawL1irw&feature=emb_titlehttps://www.youtube.com/watch?v=GN6V1hIIddc&feature=emb_titlehttps://www.youtube.com/watch?v=peJOSjy6m4w&feature=emb_title

Άγρια επεισόδια ξέσπασαν και στην Εθνική Οδό Κορίνθου -Πατρών όπου 150 περίπου Ρομά, έκαιγαν λάστιχα και έκλεισαν το δρόμο. 

Αντίστοιχα επεισόδια έχουν ξεσπάσει και στα Εξαμίλια. Σημειώθηκαν επιθέσεις και στα οχήματα της Πυροσβεστικής.

Συγκεντρώσεις από ομάδες ατόμων έγιναν και στην εθνική οδό Πατρών – Πύργου, στο ύψος της Γαστούνης, στην περιοχή της Ροδοδάφνης Αιγίου, δίπλα από τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Πατρών, στην περιοχή του Ρίου της Πάτρας, στην επαρχιακή οδό Νέας Κίου – ‘Αργους, στην Αργολίδα, στο πρώτο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Τρίπολης – Σπάρτης, στην Αρκαδία και στο 4ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Σπάρτης – Γυθείου στην Λακωνία.

Έστησαν ενέδρα σε αστυνομικούς

Περίπου σαράντα Ρομά, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, επιτέθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής σε αστυνομικούς στη λεωφόρο ΝΑΤΟ, στον Ασπρόπυργο.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία 0

Επεισόδιο στην Τουρκία με την Δέσποινα Βανδή: Aκύρωσε συναυλία όταν οι Τούρκοι διοργανωτές ανήρτησαν αφίσα του Ατατούρκ - Η απάντησή της

Μόλις η Δέσποινα Βανδή κατάλαβε πως στον χώρο ήταν αναρτημένο ένα πόστερ με την εικόνα του Κεμάλ Ατατούρκ ακύρωσε την...
Ελληνοτουρκικά 0

Η απαρχή της Νεοθωμανικής αυτοκρατορίας είναι γεγονός, η Τουρκία στέλνει το Ορούτς Ρέις στη Σομαλία να ψάξει για φυσικό αέριο και πετρέλαιο

Η Σομαλία έχει παραχωρήσει τα χωρικά της ύδατα στην Τουρκία ενώ η Άγκυρα διατηρεί μια τεράστια βάση στην Αφρικανική...