συμπλοκή στο Τυμπάκι
Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Στα "μαλακά" οι Πακιστανοί δράστες της άγριας επίθεσης στο Τυμπάκι

Πολύ επιεικής ήταν η ελληνική Δικαιοσύνη με τους 13 Πακιστανούς που ενεπλάκησαν στη φονική συμπλοκή στο Τυμπάκι, τον περασμένο Νοέμβριο. Στην ουσία η ποινή που τους επιβλήθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου δεν ήταν αυστηρή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι 13 κατηγορούμενοι απαλλάχθηκαν από τη βασική κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία ή για συνέργεια και οι ποινές τους κινήθηκαν από 18 έως 22 μήνες ανά περίπτωση.

Συνολικά οι κατηγορούμενοι ήταν 16, εκ των οποίων οι τρεις ανήλικοι, οπότε η υπόθεση γι’ αυτούς διαχωρίστηκε. Ανάμεσα στους τρεις ανήλικους ήταν και ο βασικός κατηγορούμενος, που καταδικάστηκε σε κάθειρξη 6 ετών από το αρμόδιο Δικαστήριο Ανηλίκων. 

Το δικαστήριο σήμερα αφορούσε στους 13 ενήλικους. Από αυτούς παρόντες στη δίκη ήταν τέσσερις, εκ των οποίων οι τρεις βασικοί, αφού αντιμετώπιζαν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία. Όλοι τους απαλλάχθηκαν για την ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και κρίθηκαν ένοχοι για το αδίκημα της συμπλοκής. Επιπλέον, κάποιοι κρίθηκαν ένοχοι για τις κατηγορίες της παράνομης οπλοφορίας και της παράνομης εισόδου στη χώρα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ