Φωτιά στη Μεταμόρφωση
Κοινωνία

Μήνυμα 112 για φωτιά στη Μεταμόρφωση: Κλείστε όλα τα παράθυρα και τις πόρτες

Ενεργοποιήθηκε το «112» για τη φωτιά που καίει από το πρωί σε εργοστάσιο στην περιοχή της Μεταμόρφωσης. Η Πυροσβεστική δίνει «μάχη» με τις φλόγες στο σημείο.

Ενεργοποιήθηκε ο αριθμός έκτακτης ανάγκης «112» για τη φωτιά στο εργοστάσιο ανακύκλωσης πλαστικών στη Μεταμόρφωση, με τις Αρχές να προειδοποιούν όποιον βρίσκεται κοντά στο σημείο να κλείσει πόρτες και παράθυρα και να αποφύγει τις μετακινήσεις.

«Κλείστε όλα τα παράθυρα και τις πόρτες. Αποφύγετε τις μετακινήσεις. Πυρκαγιά σε εργοστάσιο πλαστικών στην περιοχή σας, επικίνδυνοι καπνοί. Η εισπνοή καπνού μπορεί να είναι επικίνδυνη», αναφέρει, συγκεκριμένα, το μήνυμα. 

μήνυμα 112

Tο μήνυμα του 112 για τη μεγάλη φωτιά στο εργοστάσιο στη Μεταμόρφωση

Η φωτιά

Η φωτιά ξέσπασε νωρίς το πρωί και στο σημείο επιχειρεί κατάσβεση μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Λόγω των εύφλεκτων υλικών, η πυρκαγιά εξαπλώθηκε τόσο σε χώρους μέσα στο εργοστάσιο όσο και σε χώρους εκτός του εργοστασίου, το οποίο βρίσκεται επί της οδού Σώρου. Υπήρξαν, μάλιστα και αναφορές για εκρήξεις.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συντονίζει ο Αρχηγός του Π.Σ. αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ενώ στον τόπο της πυρκαγιάς βρίσκεται και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, για τον συντονισμό των φορέων όπου χρειαστεί.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το μεγαλύτερο πρόβλημα που εντοπίζεται είναι ο τοξικός καπνός και η ρύπανση που προκαλούν στο περιβάλλον τα πλαστικά που καίγονται. 

Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση, επιχειρούν 49 πυροσβέστες με 14 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα της 1ης ΕΜΑΚ, ενώ υπάρχει συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες Ο.Τ.Α. Στην επιχείρηση λαμβάνουν μέρος και δύο ελικόπτερα που κάνουν ρίψεις νερού από αέρος. 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ