κάμπινγκ στην Ελλάδα
Κοινωνία

Οι 10 κορυφαίοι προορισμοί για κάμπινγκ στην Ελλάδα

Για πολλούς το κάμπινγκ είναι η αγαπημένη τους δραστηριότητα για το καλοκαίρι. Γνωρίζεις κόσμο, έρχεσαι σε επαφή με τη φύση και ζεις μια μοναδική εμπειρία είτε είσαι λάτρης του «αθλήματος» είτε όχι. Το καλό είναι πως υπάρχουν επιλογές!

Στην Ελλάδα υπάρχουν και οργανωμένα κάμπινγκ και ελεύθερα, οπότε παρακάτω θα σου προτείνουμε κάποιες επιλογές για να ικανοποιήσουμε όλα τα γούστα!

Οργανωμένα κάμπινγκ

Οι επιλογές είναι πολλές και το καλό είναι πως βρίσκονται σε πανέμορφα και ξεχωριστά νησιά. Τα κάμπινγκ προορίζονται για παρέες, για άτομα που αναζητούν να γνωρίσουν νέα άτομα, καθώς και για οικογένειες που θέλουν να περάσουν χρόνο με τα παιδιά τους!

1. Σίμος Camping, Ελαφόνησος

https://www.instagram.com/p/BV4uD_hjqX_/?utm_source=ig_embed

Η Ελαφόνησος είναι ένα πανέμορφο νησί που θα σας μαγέψει. Το Σίμος Camping βρίσκεται σε μια εξαιρετική τοποθεσία, μόλις 4 χιλιόμετρα από το λιμάνι και κοντά σε μια παραλία με καταγάλανα νερά. Το κάμπινγκ είναι φυσικά οργανωμένο, καθαρό και προσφέρει τεχνητή σκιά για κάθε σκηνή! Υπάρχει κάτι καλύτερο από αυτό; 

2. Aegiali Camping, Αμοργός

https://www.instagram.com/p/BjPpwYkFjmM/?utm_source=ig_embed

Η Αμοργός έχει από τα πιο γνωστά κάμπινγκ, αν και μικρά. Αν δεν σας αρέσει η πολυκοσμία και προτιμάτε την ησυχία και την ηρεμία, πόσο μάλλον αν είστε με οικογένεια τότε το Aegiali Camping είναι ιδανικό για εσάς. Είναι μικρό, είναι πολύ κοντά στην θάλασσα και έχει κουζίνα που προσφέρει φαγητό. Ότι πρέπει για ένα σνακ κοντά στην θάλασσα.

3. Astypalaia Camping, Αστυπάλαια

https://www.instagram.com/p/BXqaROijDa6/?utm_source=ig_embed

Ακόμα και αν δεν έχετε κάνει ποτέ κάμπινγκ σίγουρα θα έχετε ακούσει για την Αστυπάλαια καθώς λειτουργεί από το 1983 και είναι από τα πιο γνωστά! Σε αυτό το κάμπινγκ δεν θα σας λείψει τίποτα. Και μπαράκι έχει και κοντά στην θάλασσα είναι και μουσική έχει και πάρτι κάνει και χώρο για να μαγειρέψετε έχει, τι θα σας λείψει; Καλό είναι να γνωρίζετε βέβαια ότι λόγω κορονοϊού οι θέσεις θα είναι περιορισμένες και θα πρέπει να κάνετε κράτηση από νωρίς.

4. Coralli Camping, Λιβαδάκια, Σέριφος

https://www.instagram.com/p/Bl4ulx2A04w/?utm_source=ig_embed

Ένα από τα καλύτερα κάμπινγκ που υπάρχουν. Το Coralli Camping είναι κοντά σε αμμώδη παραλία και είναι τόσο οργανωμένη που προσφέρει στους επισκέπτες της τη δυνατότητα ακόμα και να κάνουν μπάνιο σε πισίνα που διαθέτει. Ένα ακόμα πλεονέκτημα είναι ότι βρίσκεται πολύ κοντά στο λιμάνι και βρίσκεται στο πιο όμορφο σημείο του νησιού.

5. Κάμπινγκ Livadi, Φολέγανδρος

https://www.instagram.com/p/BjQb45gFtgv/?utm_source=ig_embed

Η Φολέγανδρος είναι ένα τόσο όμορφο νησί με έντονο φυσικό τοπίο που αναδεικνύεται για κάμπινγκ. Το Κάμπινγκ Livadi έχει προσιτές τιμές, βρίσκεται σε εξαιρετική τοποθεσία και επίσης προσφέρει ηρεμία και χαλάρωση στους επισκέπτες της. Έχει προσωπικό διαθέσιμο να σε εξυπηρετήσει, η θάλασσα είναι στην κυριολεξία δίπλα σας και η θέα που θα αντικρίζετε το πρωί όταν ξυπνάτε θα σας μείνει αξέχαστη.

Ελεύθερα κάμπινγκ για περιπετειώδη άτομα

Υπάρχετε και εσείς. Εσείς που δεν σας απασχολεί η οργάνωση, σας εμπνέει ο αυτοσχεδιασμός και είστε «εθισμένοι» στην αδρεναλίνη! Eτοιμαστείτε λοιπόν να ζήσετε συναρπαστικές εμπειρίες σε αυτά τα ελεύθερα κάμπινγκ.

1. Δονούσα

https://www.instagram.com/p/CCjSD2FBExH/?utm_source=ig_embed

Από τα πιο όμορφα κάμπινγκ το οποίο σου δίνει την επιλογή και για χαλάρωση αλλά και για «τρέλα» αν ταξιδεύεις με φίλους σου. Αν θέλετε να είστε μακριά από όλους και από όλα μπορείτε να κατασκηνώσετε στο Λιβάδι, ενώ αν θέλετε έστω κάποιες διευκολύνσεις μπορείτε να επιλέξετε τον Κέδρο που έχει beach bar, ντουζιέρες και είναι πολύ κοντά στο λιμάνι. Πάντως όποιο και να προτιμήσετε θα καταλάβετε ακριβώς τι εστί ελευθερία στην φύση.

2. Αγκίστρι

https://www.instagram.com/p/CCq9UJyA6Gn/?utm_source=ig_embed

Υπάρχει κάποιος που δεν γνωρίζει το Αγκίστρι; Θεωρείται τοπ προορισμός για κάμπινγκ καθώς είναι πολύ κοντά στην Αθήνα και έχει απίστευτα νερά. Μπορείτε να κατασκηνώσετε είτε στην Δραγονέρα, είτε στην Χαλκιάδα και αν ανησυχείτε για το φαγητό τριγύρω υπάρχουν πολλές ταβέρνες και εστιατόρια που μπορούν να ικανοποιήσουν την πείνα σας!

3. Τήλος

https://www.instagram.com/p/B8iOH43AFSt/?utm_source=ig_embed

Για ελεύθερο κάμπινγκ η Τήλος προσφέρει πολλές ανέσεις. Η Έριστος και η Πλάκα είναι τα ιδανικά μέρη για κατασκήνωση και μάλιστα έχει διαθέσιμες ντουζιέρες και τουαλέτες. Τα τοπικά ταβερνάκια είναι πάρα πολύ κοντά οπότε εάν πεινάσετε, δεν θα δυσκολευτείτε πολύ να βρείτε κάποιο που να ανταποκρίνεται στα γούστα σας και τις γεύσεις σας.

4. Γαύδος

https://www.instagram.com/p/BlIst2RHpiS/?utm_source=ig_embed

Η Γαύδος είναι στην Κρήτη και είναι πραγματικά εξωτικός προορισμός. Οι πιο αγαπημένες περιοχές που προτιμούν οι περισσότεροι είναι ο Άγιος Ιωάννης και η Λαύρακα. Το φαγητό είναι εξαιρετικό στην περιοχή και η θέα μια από τις ωραιότερες που θα δείτε ποτέ. Να σας πούμε εδώ βέβαια ότι στη Γαύδο υπάρχει και γυμνισμός, μην ξαφνιαστείτε λοιπόν αν δείτε ανθρώπους που το «τιμούν».

5. Κάτω Κουφονήσι

https://www.instagram.com/p/B2o9Fn7ll0b/?utm_source=ig_embed

Το Κάτω Κουφονήσι είναι ο ιδανικός προορισμός για οικογενειάρχες. Η ηρεμία και η γαλήνη είναι αυτό που χαρακτηρίζουν την περιοχή, ενώ οι γαλάζιες κρυστάλλινες παραλίες θα κλέψουν την καρδιά σας. Μπορείτε να στήσετε την σκηνή σας οπουδήποτε και να απολαύσετε μια υπέροχη βραδιά. Από φαγητό μην ανησυχείτε γιατί υπάρχουν δεκάδες ταβέρνες τριγύρω που θα σας προσφέρουν μια μοναδική ποικιλία παραδοσιακών εδεσμάτων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία 0

Επεισόδιο στην Τουρκία με την Δέσποινα Βανδή: Aκύρωσε συναυλία όταν οι Τούρκοι διοργανωτές ανήρτησαν αφίσα του Ατατούρκ - Η απάντησή της

Μόλις η Δέσποινα Βανδή κατάλαβε πως στον χώρο ήταν αναρτημένο ένα πόστερ με την εικόνα του Κεμάλ Ατατούρκ ακύρωσε την...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Δεν προλαβαίνει να σωθεί ο Ζελένσκι-Οι Ρώσοι προελαύνουν στην Καλίνοβκα και περικύκλωσαν τους Ουκρανούς στην Κρασνογκορόβκα (Βίντεο)

Μόνο απόγνωση είναι νόμος του Κιέβου για απαλλαγή ποινικών ευθυνών σε Ουκρανούς στρατιώτες σε περίπτωση λιποταξίας...