Κούγιας
Κοινωνία

Απαγωγή Μαρκέλλας: Χρήματα στην οικογένεια προσφέρει η απαγωγέας

Χρήματα για να τα βρουν εξωδικαστικά φέρεται να ζήτησε ο συνήγορος της 33χρονης από την οικογένεια της 10χρονης που εξαφανίστηκε στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τον δικηγόρο τους Αλέξη Κούγια.

«Μου τηλεφώνησε ο συνήγορος υπερασπίσεως της κατηγορουμένης και μου είπε ότι είναι έτοιμοι να αποζημιώσουν οικονομικά την οικογένεια και ότι θα ήθελε να συναντηθούμε και μάλιστα αυτό το Σαββατοκύριακο. Μου έστειλε μήνυμα, μάλιστα, να συναντηθούμε στη Βουλιαγμένη που είναι η κατοικία μου κι εγώ του έστειλα μήνυμα ότι σε αυτή την υπόθεση δεν υπάρχει περιθώριο συμβιβασμού. Η υπόθεση δεν είναι μόνο της οικογένειας της Μαρκέλλας, αφορά ολόκληρη την ελληνική κοινωνία και μάλιστα είπα ότι αν η οικογένειά της δεχτεί να κάνει τελικά συμβιβασμό, εγώ δεν μπορώ να είμαι συνήγορος πολιτικής αγωγής» είπε ο κ. Κούγιας. 

Ο δικηγόρος, μάλιστα, εκφράζει τον φόβο ότι η 33χρονη δεν έδρασε μόνη της.

«Αυτή η εξέλιξη ενισχύει απόλυτα τις ανησυχίες μας ότι δεν ήταν μόνη της, φωνάζουν συνεχώς ότι είναι μόνη της, σαν να θέλουν κάποιοι να το ακούσουν αυτό, σαν να επιτελούν ένα έργο. Σαν να υπάρχει εργολαβία μεταξύ αυτών και κάποιων άλλων. Aν ο Τύπος, τα μέσα δεν είχαν αναδείξει με τη δημοσιοποίηση της κοπελίτσας αυτό το θέμα, ίσως η μικρή να είχε την τύχη της Μαντλίν» συμπλήρωσε.

Δεν ενδιαφέρουν την οικογένεια τα χρήματα

Η δικηγόρος της οικογένειας της μικρής, Ανθούλα Ανάσογλου, μιλώντας επίσης στον σταθμό, ανέφερε πως οικογένεια δεν ενδιαφέρεται να καλυφθεί η υπόθεση με χρήματα ενώ εμφανίστηκε καχύποπτη για το πώς έχει βρει η κατηγορούμενη τόσο μεγάλο χρηματικό ποσό. 

«Μας ενδιαφέρει η δικαιοσύνη, μας ενδιαφέρει να λάμψει η αλήθεια και να βρεθεί τι υπάρχει πίσω από αυτή την υπόθεση… Βλέποντας το ποσό που έχει στη διάθεσή της και τις προσπάθειές της να αποζημιώσει την οικογένεια, έχω υποψίες για το τι μπορεί να κρύβεται πίσω από την υπόθεση» τόνισε η κα Ανάσογλου.

Η ίδια έκανε λόγο και για διεύρυνση του κατηγορητηρίου που θα ζητήσει η οικογένεια εξαιτίας της χορήγησης ηρεμιστικών, κάτι που, όπως λέει, συνίσταται σε απόπειρα ανθρωποκτονίας.

«Στο παιδί χορηγήθηκαν ηρεμιστικά, χωρίς να υπάρχει συνταγογράφηση και δεν ξέρουμε τι αποτελέσματα μπορεί να έχει… Η διεύρυνση του κατηγορητηρίου έγκειται στην απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, καθώς η κατηγορούμενη χορήγησε ηρεμιστικά στο παιδί, χωρίς να ξέρει τι αποτέλεσμα θα έχει αυτό στην υγεία του, αγνοώντας την πιθανότητα του θανάτου» ανέφερε η κα Ανάσογλου.

«Το έκανε για καλό» λέει ο δικηγόρος της 33χρονης

«Το έκανε για καλό» δήλωσε από την πλευρά του ο δικηγόρος της 33χρονης, η οποία κατηγορείται για αρπαγή και ασέλγεια εις βάρος της 10χρονης.

«Δεν υπάρχουν αποδείξεις για τις κατηγορίες [...] Ακούγονται υπερβολές και τερατώδη ψέματα από την πολιτική αγωγή» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Βασίλης Λουλέζας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Όσον αφορά δε τις πράξεις που καταλογίζονται στην πελάτισσά του, ο συνήγορος υπεράσπισης ισχυρίστηκε τα εξής:

«Όσο ήταν μαζί, γελούσαν και έπαιζαν. Και απλώς έβαλαν λίγο ρουζ […]. Το έκανε για καλό [...]. Δεν υπάρχει τίποτα στο κινητό της. Μόνο δύο φωτογραφίες».

Ερωτηθείς αν εμπλέκονται και τρίτα πρόσωπα στην υπόθεση, ο κύριος Λουλέζας είπε: 

«Την προτρέπω να πει την αλήθεια. Δεν υπάρχουν τρίτοι, δεν υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί».

Το χρονικό της υπόθεσης

Υπενθυμίζεται ότι η 33χρονη αναμένεται να απολογηθεί αύριο, Τρίτη, με τον συνήγορο υπεράσπισης να προαναγγείλει το αίτημα για ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

Η 10χρονη εξαφανίστηκε κατά την επιστροφή της από το σχολείο στις 11 Ιουνίου στην περιοχή της Άνω Τούμπας Θεσσαλονίκης. Το κορίτσι εντοπίστηκε περίπου 40 ώρες αργότερα στην περιοχή της Καλαμαριάς.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η κατηγορούμενη είχε προσεγγίσει και είχε παρασύρει το μικρό κορίτσι. Η συγκεκριμένη γυναίκα, η οποία συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη στην Κατερίνη, ήταν παλαιότερα γειτόνισσα της οικογένειας του θύματος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Δεν προλαβαίνει να σωθεί ο Ζελένσκι-Οι Ρώσοι προελαύνουν στην Καλίνοβκα και περικύκλωσαν τους Ουκρανούς στην Κρασνογκορόβκα (Βίντεο)

Μόνο απόγνωση είναι νόμος του Κιέβου για απαλλαγή ποινικών ευθυνών σε Ουκρανούς στρατιώτες σε περίπτωση λιποταξίας...