Λουτράκι Σπήλαιο
Κοινωνία

Τραγωδία στο Λουτράκι: «Ραντεβού με τον θάνατο» για τους 4 φίλους

Όπως υποστήριξε η σύζυγος του 35χρονου αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που οι τέσσερις αδικοχαμένοι φίλοι είχαν πάει στη σπηλιά. 

Η συγκεκριμένη επικλινής στοά, στην περιοχή Άνω Καρβουνάρι-Άσπρα Χώματα, στο Λουτράκι, βάθους περίπου 20 μέτρων με άνοιγμα 3 x 2 μ. είναι ανθρώπινη κατασκευή και αποτελεί μέρος από ένα σύνολο παρόμοιων στοών που είχαν κατασκευάσει οι Ναζί κατά την περίοδο της κατοχής ως αντιεροπορικά καταφύγια.

Οι... τοπικοί θρύλοι ήθελαν οι Γερμανοί να έκρυβαν εκεί λίρες που δεν πρόλαβαν να πάρουν κατά την αποχώρησή τους από τον Ισθμό, με αποτέλεσμα αρκετοί ντόπιοι και όχι μόνο να συνηθίζουν να ψάχνουν για αυτές τις …λίρες σε αυτές τις στοές με προφανείς κινδύνους για την σωματική τους ακεραιότητα.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε η σύζυγος του 35χρονου στην Ασφάλεια Κορίνθου, που γνώριζε πού ακριβώς βρισκόταν ο άντρας της και την ακριβή τοποθεσία, αφού είχαν ξαναπάει εκεί και άλλες ημέρες και είχαν κάνει προεργασία, ψάχνοντας για λίρες, ανέφερε ότι χθες η παρέα των τεσσάρων ξεκίνησε για το σημείο περίπου στις 8 το απόγευμα ώστε να ξεκινήσουν τις εργασίες πέφτοντας το σκοτάδι... 

Τέσσερα άτομα έχασαν τη ζωή τους τα ξημερώματα

Η τραγωδία που σημειώθηκε τα ξημερώματα σε σπήλαιο στην περιοχή Καρμπουνάρι, όπου εντοπίστηκαν νεκροί, τέσσερις άνδρες μέσα σε καταφύγιου του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου τέσσερις άντρες νεκροί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι τέσσερις άνδρες, ηλικίας 35, 36, 49 και 72 ετών -οι τρεις κάτοικοι Λουτρακίου και ο τέταρτος Ισθμίων, ανασύρθηκαν νεκροί τα ξημερώματα του Σαββάτου από την Πυροσβεστική Υπηρεσία κατόπιν συνεννόησης με την Αστυνομία, καθώς η συζυγος του ενός άρχισε να ανησυχεί από την αργοπορία του και ειδοποίησε τις Αρχές.

Στον χώρο έχει πάει ιατροδικαστής προκειμένου να ερευνήσει τα αίτια του θανάτου των τεσσάρων αντρών ενώ συγγενείς των άτυχων αντρών δίνουν καταθέσεις στην Αστυνομία.

Μάλιστα, οι δύο από τους τέσσερις νεκρούς είχαν παιδιά.

Ο 36χρονος Λ.Θ.

Ο 35χρονος Σ.Π. 

Εν αναμονή της νεκροψίας - Θα ρίξει «φως» στα αίτια της τραγωδίας 

Τα αίτια της τραγωδίας εξετάζουν οι Αρχές, για την τραγωδία που έλαβε χώρα στο Λουτράκι και οδήγησε τέσσερις άνδρες στον θάνατο.

Σε εξέλιξη είναι από τα ξημερώματα οι έρευνες της αστυνομίας για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασαν την ζωή τους οι τέσσερις άνδρες, ηλικίας 72, 49, 37 και 35 ετών, οι οποίοι βρέθηκαν νεκροί μέσα στην σπηλιά Καρμπουνάρι, στην περιοχή του Λουτρακίου, σε βάθος πέντε μέτρων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τέσσερις άνδρες είχαν μαζί τους μία γεννήτρια και διάφορα εργαλεία, ενώ οι πυροσβέστες που βρήκαν τις σορούς των τεσσάρων ανδρών, δεν διαπίστωσαν κάποια κατολίσθηση μέσα στην σπηλιά.

Στο πλαίσιο των ερευνών, έχει ζητηθεί η διενέργεια νεκροψίας, νεκροτομής, προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν τον θάνατο των τεσσάρων ανδρών.

Παράλληλα, η αστυνομία ερευνά για ποιο λόγο είχαν πάει στο σημείο οι τέσσερις άνδρες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ