Κοινωνία

Άρση μέτρων: Η επιστροφή των καθηγητών στα σχολεία

Από την Τετάρτη 6 Μαΐου θα πρέπει οι καθηγητές των γυμνασίων και των λυκείων να βρίσκονται στις σχολικές μονάδες, προκειμένου να προετοιμαστεί η επαναλειτουργία των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας που στάλθηκε στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Από τα παραπάνω εξαιρούνται οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σε Ειδικά Σχολεία (ΣΜΕΑΕ ΔΕ).Σύμφωνα με την εγκύκλιο, θα ακολουθήσουν νεώτερες ενημερώσεις με λεπτομερείς πληροφορίες και οδηγίες για την ομαλή επαναλειτουργία των σχολείων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 Πώς θα γίνει το άνοιγμα των σχολείων

Κατάτμηση των τάξεων σε δύο ζώνες, εκ περιτροπής μαθήματα και μια σειρά άλλων πρωτοφανών – για την εκπαιδευτική κοινότητα – μέτρων αποφασίστηκαν από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, στο πλαίσιο του μέτρου της σταδιακής επαναλειτουργίας των σχολικών ιδρυμάτων.

Οι μαθητές, όπως ανακοίνωσε η αρμόδια υπουργός, Νίκη Κεραμέως, θα ξεκινήσουν να επιστρέφουν στα θρανία από τη Δευτέρα, 11 Μαΐου - με πρώτους τους μαθητές της Γ’ Λυκείου.

Μία εβδομάδα αργότερα, 18 Μαΐου, θα ακολουθήσουν οι μαθητές των τάξεων Α’ και Β’ Λυκείου, καθώς και Α’, Β’ και Γ’ Γυμνασίου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ